Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2019. December 18. 12:01, szerda | Kék hírek
Forrás: infoesztergom.hu

Előbb összetört egy autót, majd ellopott egy biciklit

Előbb összetört egy autót, majd ellopott egy biciklit

Jogosítvány nélkül vezetett egy lejárt műszaki érvényességű, kopott gumiabroncsokkal felszerelt autót egy férfi Kondoroson kedden.

Aztán miután fának ütközött vele, lopott egy kerékpárt és azzal akart Gyomaendrődre eljutni. A rendőrök leállították és lefoglalták tőle a biciklit.

Táblának és fának ütközött egy kocsi kedden Kondoroson a Hősök útja és a Szénási út kereszteződésében. A balesetről egy férfi tett bejelentést, aki azt állította, hogy ő nem részese, nem is szemtanúja a balesetnek, csak látja a fának ütközött autót, amiben már nem ül senki.

Kiderült, hogy valójában a bejelentő vezette az autót, ő szenvedett balesetet. A férfi nem sérült meg, az alkoholszondás ellenőrzés eredménye is negatív lett nála. Vezetői engedélye viszont nincs, az autó nem volt a tulajdonos nevére átíratva, a műszaki érvényességi ideje pedig lejárt, ráadásul a gumiabroncsok futófelülete is kopott volt – közölte a rendőrség oldalán.

A férfi a baleset okozása miatt helyszíni bírságot kapott, a szabálysértések miatt pedig feljelentést tettek ellene.

Ezzel azonban nem ért véget a története. Szerdán 1 óra körül a Kondoros és Gyomaendrőd közötti úton a rendőrjárőrök felfigyeltek egy sötétben kivilágítatlanul közlekedő kerékpárosra és leállították. A férfi azt mondta a rendőröknek, hogy a biciklit a sógorától kapta kölcsön, mert előző nap vonattal ment Gyomaendrődről Nagyszénásra, csak visszafelé lekéste a vonatot. Gyomaendrőd és Nagyszénás között nincs közvetlen vonatközlekedés. Ráadásul a rendőrök tudtak a Kondoroson történt balesetről, ráismertek a férfira, és nyilvánvaló volt, hogy nem mond igazat. Miután felszólították, hogy mondja el, honnan szerezte a kerékpárt, kiderült, hogy Kondorosról, az autóbusz-állomásról lopta. A rendőrök lefoglalták tőle a biciklit, a férfit pedig előállították a Gyomaendrődi Rendőrőrsre, ahol újabb eljárás indult ellene.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 12. 13:01, hétfő | Kék hírek

Több mint háromszáz határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén

Háromszáznegyvenhárom határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2021. Április 11. 11:03, vasárnap | Kék hírek

Késsel fenyegetőzve rabolta ki osztálytársát egy tinédzser lány

A budaörsi rendőrök órákon belül elfogták azt a 15 éves lányt, aki a gyanú szerint kirabolta osztálytársát.

2021. Április 11. 05:00, vasárnap | Kék hírek

Két órán belül elkapták a betörőt

A hevesi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a helyi férfit.

2021. Április 10. 15:08, szombat | Kék hírek

Kocsit lopott, majd kétszer is összetörte

A zalaegerszegi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.