Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Január 29. 14:07, szerda | Bulvár
Forrás: infovárosok/EFOTT Sajtó

Elköltözik 5 év után az EFOTT

Elköltözik 5 év után az EFOTT

Ismét a Velencei-tó északi partja ad otthont idén az EFOTT fesztiválnak, a július 15. és 20. közötti rendezvény területe a korábbiakhoz képest fél kilométerrel nyugatabbra, Sukoró irányába költözik.

Hazánk legnagyobb múltú fesztiválja, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója idén már 45. alkalommal várja a közönséget július 15. és 20. között. Az évtizedek során 350 főről 120 ezer látogatóra duzzadt rendezvény a koncertélményeket 12 zenei helyszínen biztosítja, és a szervezők ígérete szerint továbbra is méltó marad a „legsportosabb fesztivál” elismerésre. Az állandó megújulás jegyében a nappali programok választékát még tovább szélesítik, a strandolás melletti értékes időtöltést például kulturális lehetőségekkel ösztönzik. A civil élettér is tovább hömpölyög majd az EFOTT-on, ahol a fiatalok számára fontos kérdésköröket járnak körbe, szélesítve ezzel hétköznapi ismereteiket – közölték közleményükben a szervezők.

Kitérve arra is, hogy idén az EFOTT bázisa a Velencei-tó északi partján elhelyezkedő VVSI Velencei Evezőspálya, a fesztiválterület pedig Sukoró irányába terjeszkedik. Eddigre elkészül a sukorói partszakasz újonnan épülő strandja is, amit így elsők között élvezhetnek a fesztiválozók.

Az új környezetben olyan nagy hazai fellépők biztosították már be helyüket, mint Majka&Curtis vagy a Follow the Flow, de ott lesz 2019 egyik legnagyobb felfedezettje, a 237 ezres Instagram táborral rendelkező Manuel is.
A szervezést aktívan segítő házigazda intézmény szerepét idén a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Karának integrációjával létrejött Nemzeti Közszolgálati Egyetem látja majd el.

„Az NKE csatlakozása a fesztiválhoz nem csupán biztonságtechnikai szempontból nagy öröm számunkra, hanem azért is, mert tervezett kitelepüléseikkel, látványos aktivitásaikkal, sőt interaktív programjaikkal új színfoltot hoznak az EFOTT életébe” – fejtette ki Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

Tájékoztatása szerint jegyek és szolgáltatások tekintetében továbbra is maradnak a diákbarát áraknál, hogy minden egyetemista legalább egyszer átélhesse, mi az az EFOTT. Programok szempontjából azonban gondolnak a 30-on felüli korosztályra is, sőt a gyerekekkel érkezőket különböző családbarát lehetőségek várják. Ígéret szerint hamarosan napvilágot lát az is, hogy idén mely világsztárok teszik tiszteletüket a Velencei-tó partján.

Címkék: EFOTT, fesztivál, koncert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára