Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Március 06. 15:02, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok

Eljött a pénzügyi tudatosság ideje: március 7-én indul a PÉNZ7!

Eljött a pénzügyi tudatosság ideje: március 7-én indul a PÉNZ7!

Március 7-én, hétfőn már nyolcadik alkalommal startol el a PÉNZ7, a pénzügyi és vállalkozói tudatosságot interaktív eszközökkel fejlesztő program.

Ebben a tanévben a PÉNZ7 rendhagyó tanóráinak pénzügyi témája a pénzügyi tervezés és megtakarítások, vállalkozói témája pedig az „InnoVÁL(L) – Vállalkozz okosan!”. Az elmúlt 7 évben több mint 1 millió diák vett rész a PÉNZ7 tanóráin, és kapott így közvetlen információkat a pénzügyi és vállalkozói ismeretekről.

Március 7. és 11. között a PÉNZ7 rendhagyó tanórái keretében az alsós diákok pénzügyi tervező akadályversenyen vehetnek részt, a felsősök játszhatnak bankosat, a középiskolások pedig megtervezhetnek egy testvériskolai találkozót is. Egy hatórás projekt alatt a középiskolások saját digitális társasjátékot is készíthetnek. Emellett megismerkedhetnek a Pénziránytű Alapítvány fejlesztette MoneySimmel, amiben egy választott karakter életét kell irányítaniuk pénzügyi döntésekkel a 9-14. évfolyamos diákoknak. De folytatódik a tőzsdei befektetésekre felkészítő Részvényfutam, a legtehetségesebb diákok pedig színvonalas tanulmányi versenyeken mérhetik össze pénzügyi tudásukat.

A PÉNZ7-re regisztrált pedagógusok már hetek óta elérhetik a tanórák segédanyagait a PÉNZ7 oldalon, a témahétre e-learning tananyag, valamint mintaóra felvételek és webináriumok segítségével is készülhetnek.

A pénzügyi tudatosság azonban nem korlátozódhat egyetlen témahétre. Az interaktív pénzügyi tanórák kidolgozása mellett 450 ezer tankönyv és munkafüzet, digitális tananyagok és pénzügyi tudatosságot fejlesztő játék is segíti a diákok pénzügyi nevelését. Az oktatási tartalmakban főszerepet kap a gyakorlatorientáltság és az élményalapú oktatás. A program indulásától résztvevője a mintegy 30 országban egyidőben zajló European Money Week kezdeményezésnek.

A témahét sikeres megvalósítása érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint projektgazda, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány kötött hatoldalú együttműködési megállapodást.

A rendezvényre még a zárónapon is lehet regisztrálni, így nem marad le róla az sem, ki nem kapcsolt időben. A PÉNZ7-et követő héten pedig a pénzügyi tudatosságra való nevelés egyik legfontosabb helyszínét is megtekinthetik az érdeklődők. Március 15-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a világszínvonalú Pénzmúzeum, a Magyar Nemzeti Bank tudás- és élményközpontja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton