Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. December 12. 07:30, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Eljön a kis piacok ideje

Eljön a kis piacok ideje

A Vidékfejlesztési Minisztérium törekszik arra, hogy a helyi termelők termékeit a lehető legrövidebb úton segítse eljuttatni a fogyasztókhoz – mondta V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára Solton.

Az elmúlt másfél évben a minisztérium több intézkedést hozott ennek érdekében – mondta az államtitkár az új solti piac átadásán. Megalkották a kistermelői rendeletet, amely lehetővé tette, hogy a nyershús, a tej, a tojás vagy feldolgozott termékek – füstölt kolbász, sajt, lekvár – 40 kilométeres körzetben, könnyített feltételekkel eljuthassanak a fogyasztókhoz.

V. Németh Zsolt emlékeztetett arra, hogy döntöttek a vendégasztal intézményéről is, amely enyhébb feltételeket szab a falusi vendéglátóknak, lehetővé téve például újra a disznóvágást. Kiemelte, hogy a jövő év első negyedévében megjelennek az új piacok létrehozását támogató pályázatok. Az államtitkár szerint komoly könnyítést jelent az elmúlt hetekben megalkotott törvény, mely alapján egyszerűsített feltételekkel működő termelői piacokat csupán bejelentési kötelezettséggel is meg lehet nyitni.

Kalmár Pál, Solt polgármestere a kisváros teljesen új piacának átadásán elmondta, hogy a 28 millió forintos beruházással elkészült, fedett létesítmény építéséhez több mint 19 millió forint összegben nyertek el támogatást.

Címkék: piac

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 19:52, kedd | Belföld

Magyar bor nyert nagyaranyérmet az Eurázsiai Bor- és Párlatversenyen

Nagyaranyérmet nyert a Moszkvában megrendezett Eurázsiai Bor- és Párlatversenyen (EAWSC) a mádi Demetervin Pincészet dűlőszelektált, 2013-as évjáratú Király furmint aszúja.

2021. Április 20. 18:04, kedd | Belföld

MÁV: elkezdődött az új típusú jegy- és bérletautomaták próbaüzeme

Elkezdődött a MÁV-Start új típusú jegy- és bérletautomatáinak 60 napos utasforgalmi próbaüzeme, a 13 automatát a Nyugati és a Keleti pályaudvaron tesztelik - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

2021. Április 20. 17:16, kedd | Belföld

Bevert reggel két deci pálinkát, majd kocsiba ült és vezetett

Közel két deciliter pálinkát ivott meg vezetés előtt az az edelényi sofőr, akit a rendőrök a célzott közúti ellenőrzésen szűrtek ki a forgalomból.

2021. Április 20. 16:00, kedd | Belföld

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik, a vakcinák iránt egyre nő a lakosság bizalma és igénye - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.