Városlista
2020. november 26, csütörtök - Virág

Hírek

2019. Augusztus 10. 14:07, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok

Eljátszotta a véletlenül hozzá került 5 milliót egy tatai nő

Eljátszotta a véletlenül hozzá került 5 milliót egy tatai nő

Jogtalan elsajátítás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy tatai nővel szemben a Tatai Járási Ügyészség a minap.

Egy tatai bankfiókban 2018. június 4-én a sértett egy gazdasági társaságnak kezdeményezett befizetést, azonban a befizetni kívánt 5 millió forint bankhiba miatt tévedésből a vádlott bankszámlájára került. A nő a téves utalásról SMS üzenetben azonnal értesítést kapott, yhx egyből megtudta, hogy milliók érkeztek a számlájára. Ezt követően még aznap teljes egészében elköltötte az összeget egy online szerencsejáték oldalon – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A téves könyvelést a bank javította, és a gazdasági társaság számláján jóváírta az összeget, ily módon a sértett kára megtérült. A pénzintézet viszont polgári jogi igényként követeli büntetőeljárásban a nőtől, hogy térítse meg a kárukat.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben a büntetés kiszabását hosszabb időre halassza el, azaz bocsássa próbára, a próbára bocsátás idején rendelje el a pártfogó felügyeletét, továbbá kötelezze a bank követelésének a teljesítésére.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 10:45, csütörtök | Belföld

Idén csökken a karácsonyi édességek forgalma

Tíz százalékkal, 9-9,5 milliárd forintra csökkenhet idén a karácsonyi szezonhoz köthető édességek forgalma, a belföldi édességpiacon pedig 5-6 százalékos visszaesésre számítanak idén

2020. November 26. 08:43, csütörtök | Belföld

Kannabiszültetvény az álcázott gombapincészetben - VIDEÓ

Összehangolt akcióban fogták el a budafoki rendőrök és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei a kábítószertermesztőt.

2020. November 26. 07:00, csütörtök | Belföld

Bővült a hazai halválaszték, az árak változatlanok

Nagyobb a karácsonyi halválaszték az idén az elmúlt évhez képest, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) tájékoztatása szerint a kiváló minőségű halat a tavalyihoz hasonló áron lehet beszerezni.

2020. November 26. 06:00, csütörtök | Belföld

Megszűnhet a kényelmi díj a mobilfizetéseknél

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) törvényjavaslata szerint változhat a mobilfizetéssel elérhető közterületi parkolás, az autópálya használati díj,