Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 30. 10:07, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Eljárás indult a gyerekeket kórházba juttató kúp miatt Miskolcon

Eljárás indult a gyerekeket kórházba juttató kúp miatt Miskolcon

A miskolci gyógyszerész kúpkészítés közben valószínűleg felcserélt két hatóanyagot...

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás abban az ügyben, amelynek során több gyermek kórházba került, miután egy miskolci gyógyszerész kúpkészítés közben valószínűleg felcserélt két hatóanyagot
- közölte Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr Főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szerdán tudatta az MTI-vel, hogy a rendőrséghez fordultak az ügyben. Mivel a vizsgálat tart, a rendőrség további információkat nem közölt. Az ellenőrzés lezárultáig az OGYÉI felfüggesztette a patika működési engedélyét.

Az intézetnek arról tettek bejelentést, hogy egy gyógyszer nem várt, minőségi hibára utaló tüneteket okozott. A laborvizsgálatok és az adatok elemzése alapján az országos tiszti főgyógyszerész visszakérette az összes érintett betegtől és a patikából a még fel nem használt kúpot, amely olyan tüneteket okozott, hogy emiatt több gyerek kórházi ellátásra szorult. A patika együttműködött a hatóság munkatársaival, az érintett gyógyszerész elismerte felelősségét. A gyerekek már hazamehettek a kórházból, maradandó egészségkárosodást nem szenvedtek - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.