Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Október 14. 07:00, szerda | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték egy idős nő gyilkosát Pécsen

Elítélték egy idős nő gyilkosát Pécsen

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt kedden jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki megölt és kirabolt egy idős nőt 2014 nyarán a baranyai megyeszékhelyen

- tájékoztatta a Pécsi Ítélőtábla az MTI-t. Az ügy elsőrendű vádlottja a nő lakásfelújításán dolgozott. A férfi társával 2014 nyarán 100 ezer forintot vitt el az ingatlanból, és amikor a nő erre rájött, az elsőrendű vádlott úgy bántalmazta, hogy eszméletét vesztette.

Az ügy harmadrendű vádlottja - a sértett ismerőse - a lakásba lépve meglátta a földön fekvő sértettet, de pánikba esett, és a helyszínről segítségnyújtás vagy a rendőrség, a mentők értesítése nélkül elrohant.

Az elsőrendű vádlott ezt követően a még életben lévő, de eszméletlen sértett arcát, fejét többször megszúrta, majd a lakásban magára hagyta.

A rendőrséget a támadás után az idős nő barátnője értesítette, miután többször sikertelenül kísérelte meg elérni a sértettet.

A Pécsi Törvényszék idén februárban az elsőrendű vádlottat visszaesőként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. Legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A másodrendű vádlottat - szintén visszaesőként - lopás miatt egy év nyolc hónap börtönbüntetésre, míg a harmadrendű vádlottat segítségnyújtás elmulasztása miatt pénzbüntetésre ítélték.

Az elsőfokú ítélet a harmadrendű vádlott esetében már korábban jogerőre emelkedett, míg a másik két vádlott esetében a fellebbezések miatt eljáró Pécsi Ítélőtábla a Pécsi Törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és keddi ülésén helybenhagyta, így az jogerőssé vált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.