Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Március 25. 16:05, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a tizenéveseket kirabló két férfit Szombathelyen

Elítélték a tizenéveseket kirabló két férfit Szombathelyen

Másodfokon is fegyházbüntetést szabott ki a Szombathelyi Törvényszék arra a két férfira, aki felfegyverkezve rabolt ki négy tizenéves fiatalt a vasi megyeszékhely főterén

- közölte az MTI-vel a Szombathelyi Törvényszék szóvivője csütörtökön. Tóth András tájékoztatása szerint az elsőrendű vádlottat a bíróság elsőfokú ítéletével megegyezően tíz év fegyházbüntetésre, a másodrendű vádlottat a korábbi ítéletet részben megváltoztatva, a szabadságvesztés időtartamát fél évvel csökkentve 6 évi fegyházbüntetésre ítélte a törvényszék.

A vádlottak 2020. június 4-én hajnalban, Szombathely főterén belekötöttek négy zenét hallgató fiatalba, akit késsel fenyegetve rábírtak mobiltelefonja és pénze átadására - emlékeztetett.

Egyiküket tettleg bántalmazták - az elsőrendű vádlott kést szegezett a nyakának -, majd mielőtt elhagyták a helyszínt azt mondták a sértetteknek, hogy "megkeresik és megölik őket", ha feljelentést mernek tenni - mondta a szóvivő.

Hozzátette: a korábban első fokon kiszabott ítélet ellen a vádlottak és védőik a szabadságvesztés enyhítése érdekében fellebbeztek, a törvényszék azonban csak a másodrendű vádlott esetében látott lehetőséget enyhítésre. Figyelembe vették megbánását, büntetlen előéletét, kiskorú gyermekét, illetve azt, hogy nem ő volt a bűncselekmény kezdeményezője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.