Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Február 11. 08:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a feleségét elrabló férfit

Elítélték a feleségét elrabló férfit

Jogerősen másfél év börtönbüntetésre ítélték - három év próbaidőre felfüggesztve - azt a baranyai férfit, aki feleségét, aki korábban elköltözött tőle, akarata ellenére visszavitte a közös lakásba 2017 nyarán

- tájékoztatta a Pécsi Törvényszék szerdán az MTI-t. A közlemény szerint a vádlott házassága 2017 elején romlott meg, a feleség ezért elköltözött egy másik településen élő férfihoz. A férj ezután két gyermekével - köztük az ügy negyedrendű vádlottjával - egyedül maradt a közös családi házban.

A férfi elhatározta, hogy feleségét - annak akarata ellenére is - hazaviszi, ezért két társával úgy döntött, kocsival elrabolják a nőt, amikor az hajnalban autóbusszal munkába indulna. A három férfi 2017 júniusában ment el a nőért: a buszmegállóban álló sértettet a másodrendű vádlott a karjánál fogva megragadta, a gépkocsihoz húzta, majd úgy lökte be az autó hátsó ülésére, hogy a hátul ülő elsőrendű vádlott behúzta a feleségét a gépkocsiba.

Ezután, a hangosan tiltakozó asszonnyal együtt mentek el a közös házhoz. A nő több sms-üzenetet küldött új élettársának azzal, hogy elrabolták, ezért a férfi a házhoz ment, és értesítette a rendőrséget.

Amikor a férfi a házhoz ért, és a nő ki akart hozzá menni, a férj nem engedte. A feleség végül öklével kitörte a bejárati ajtó üvegét, eközben az élettársa a gépkocsival nagy sebességgel az udvarra hajtott. Ekkor az őt figyelő elsőrendű és negyedrendű vádlott vasvillával, illetve vascsővel ütni kezdte az autót; a rendőrök ezt követően érkeztek meg a helyszínre.

A Komlói Járásbíróság tavaly februárban az elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértése és társtettesként elkövetett rongálás miatt másfél év börtönbüntetésre ítélte három év próbaidőre felfüggesztve. A másod- és harmadrendű vádlottat ugyanezen bűnök miatt ítélték el, előbbi egy év nyolc hónap börtönbüntetést kapott, utóbbit pedig többszörös visszaesőként egy év tíz hónapos büntetéssel sújtották. A negyedrendű vádlottat egy évre próbára bocsátották rongálás miatt.

A jogerős ítélet szerint a másod- és harmadrendű vádlottat társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértése miatt mondták ki bűnösnek, míg a negyedrendű vádlottat társtettesként elkövetett rongálás miatt marasztalták el. Ezért a bíróság a másodrendű vádlottat egy év nyolc hónap börtönre, a harmadrendű vádlottat - mint többszörös visszaesőt - egy év börtönre ítélte, valamint a negyedrendű vádlottat egy évre próbára bocsátotta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.