Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Február 03. 07:51, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elindult az utalványtőzsde, étkezési jegyünket nyaralásra is elcserélhetjük

Elindult az utalványtőzsde, étkezési jegyünket nyaralásra is elcserélhetjük

Már két hete működik, de hivatalosan csak szerdán mutatták be az utalványtőzsdét.

Szauter Tamás, az Utalványtőzsde csoport igazgatója a közrádióban elmondta, adni venni lehet náluk az utalványokat, a nagyon egyszerűen bonyolítható kereskedés kizárólag ilyen papírokra terjed ki. Élelmiszerutalványból például fogorvosi utalvány is lehet, ha a papír bekerül a tőzsdére.

Az tőzsde lényege, hogy azon magánszemélyek, akik a munkáltatójuktól utalványokat kapnak, de azokat nem feltétlenül olyan termékekre kapják, amelyekre szükségük van, elcserélhetik a számukra alkalmas utalványra. „Lehet, hogy valaki élelmiszer-utalványt kap, és mondjuk, a gyermeke foga fáj, és fogorvoshoz szeretne menni vele. Ezt nem tudja megtenni, de ha van egy fórum, egy utalványtőzsde, ahol el tudja cserélni az élelmiszer-utalványát, például fogorvosi utalványra, akkor biztos, hogy szívesen bemegy erre a tőzsdére” – mondta Szauter Tamás a közrádióban.

Az internetes utalványtőzsdét bármely magánszemély elérheti, az egyetlen feltétel a regisztrálás. Az ügyfél ettől kezdve bármilyen utalványt felajánlhat és bármilyen utalványt kérhet. Ha valaki elfogadja az ellenajánlatot, akkor értesítést kap arról, hogy mikor, hol veheti át a kiválasztott papírt. A tőzsdézők az ügyleteket bonyolító cég, az utalvány kibocsátással és forgalmazással foglalkozó Puebla Tanácsadó Kft. tizennyolc fiókjának valamelyikében juthatnak hozzá a csereutalványhoz. Húsz kilométeren belül mindenki talál ilyen irodát – mondta Szauter Tamás.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: utalványtőzsde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.