Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Április 30. 15:08, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Élettársát és a kutyájukat is megölte egy férfi Zalaegerszegen

Élettársát és a kutyájukat is megölte egy férfi Zalaegerszegen

Emberölés miatt emeltek vádat egy zalaegerszegi férfi ellen, aki januárban előbb az élettársát, majd a kutyájukat is megfojtotta, ezután pedig értesítette a rendőrséget

- tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. Pirger Csaba közlése szerint az 54 éves férfi több mint 20 éve élt élettársi kapcsolatban egy nővel, akivel 2017 nyaráig az asszony tulajdonában lévő zalaegerszegi lakásban éltek. Pénzügyi nehézségek miatt a lakást értékesítették, ezután pedig egy bérelt lakásban laktak, de anyagi helyzetük továbbra sem rendeződött, rendszeresen nagyobb összegű tartozást halmoztak fel.

A pár a múlt év végén 270 ezer forinttal tartozott a lakás tulajdonosainak, akik felszólították őket, hogy tartozásukat január 5-ig rendezzék, különben az ingatlant el kell hagyniuk.

A férfi és a nő január 4-én reggel megbeszélte, hogy a tartozást nem tudják kifizetni, elköltözni nem tudnak, ezért közösen öngyilkosságot követnek el és elpusztítják a kutyájukat is. A férfi nem sokkal később egy dróthurokkal hátulról megfojtotta az asszonyt, hasonló módon a kutyájukkal is végzett, majd a nő holttestét a kutyával együtt az ágyba fektette.

A férfi ezek után önmagával már nem volt képes végezni, ezért elment a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra és bejelentette, hogy mit tett.

A Zala Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat ellene.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.