Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 19. 13:39, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

Eldőlt, hogyan voksolunk 2014-ben

Eldőlt, hogyan voksolunk 2014-ben

A parlament egyelőre elhalasztja a szavazást az új titkosszolgálati törvényről – mondta el hétfői sajtótájékoztatóján Lázár János, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

Beszámolt arról is, hogy végleges döntés született az új választási rendszerről.

A Fidesz-frakció hétfői egyeztetésén arra tett javaslatot, hogy az Országgyűlés ezen a héten csütörtökön és pénteken, valamint december 28-án és 30-án ülésezzen – jelentette be Lázár. Elmondta, december 31-ig szeretnék elfogadni az új egyházügyi törvényt és a jegybanktörvényt, ezért szükséges újabb ülésnapok összehívása.

A választójogi törvény kapcsán úgy fogalmazott, hogy a módosító javaslatok kapcsán hosszú vita volt a frakcióban. Lázár bejelentette, hogy a képviselők döntése értelmében a választás egyfordulós lesz, míg a határon túli magyaroknak egy szavazata lesz. A politikus az utóbbival kapcsolatban rámutatott arra, hogy az Alkotmánybíróság vélhetően vizsgálni fogja, hogyan lehet csak egy szavazata egy magyar állampolgárnak, mert ez vélhetően sérti az egyenlő szavazat elvét. A Fidesz frakcióvezetője szólt arról is, hogy a nemzetiségek szavazati joga esetében az eredeti javaslatot támogatják.

A jegybanktörvény kapcsán Lázár kifejtette, hogy azt az Európai Központi Bank iránymutatása szerint módosítani fogják, míg az átmeneti rendelkezések között szerepelni fog az MNB és a PSZÁF összevonása. „A jogalkotásra nincsenek hatással a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) való tárgyalások” – tette hozzá. „A titkosszolgálatok átszervezése esetében a szavazást elhalasztjuk, és újabb egyeztetések lesznek” – hangsúlyozta a politikus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére