Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2014. Október 28. 11:42, kedd | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Oxi

Elcseszett napok egy elcseszett bolygón

Elcseszett napok egy elcseszett bolygón

Amikor 1950-ben Ray Bradbury megalkotta a Marsbéli krónikák című sci-fi novellafüzérét, egy végeláthatatlan marslakós korszak indult el a tudományos-fantasztikus irodalomban...

...szinte ezer variációját is kimerítve a „vörös bolygó” lakóival való kapcsolatfelvételnek, küzdelmeknek. Ugyanakkor úgy tűnik a flamand Dimitri Verhulstnak jutott először eszébe, hogy egy olyan regényt kellene írni, amely a marslakók szemszögéből mutatja be a Földet.

Az Elcseszett napok egy elcseszett bolygón pont egy ilyen történet, Verhulst, a kortárs flamand próza Vonnegut-ja, immár harmadik regényével borzolja a magyar olvasókat. Az abszurd és talán túlzottan is naturális leírásokat tartalmazó regényben az emberiség egyfajta történetét meséli el a szerző, a materialista változatot felhasználva, az emberré válástól az atombomba ledobásáig, tehát a 20. század közepéig.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 16:02, vasárnap | Belföld

Légtérberepülést tart hétfőn a honvédség Budapest egén

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

2022. Augusztus 14. 15:01, vasárnap | Belföld

Erdőkért felelős államtitkár: ezután is szabályozott keretek között fog zajlani a fakitermelés

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is ugyanúgy ellenőrizni fognak minden fakitermelést, mint eddig

2022. Augusztus 14. 14:09, vasárnap | Belföld

Most kell nagyon odafigyelni erre!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban.

2022. Augusztus 14. 11:03, vasárnap | Belföld

Túrázót ért baleset a Mátyás-hegyi barlangban

Négy óra alatt hozták fel a Mátyás-hegyi barlangból azt a nőt, aki egy vezetett túrán sérült meg szombaton - írta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-nek küldött közleményében.