Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Október 27. 12:03, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Éjszakára felfüggesztik a kamionstopot a hétvégén

Éjszakára felfüggesztik a kamionstopot a hétvégén

A nehéz tehergépjárművek forgalomkorlátozása az óraátállítás miatt is megszakítás nélkül 49 órán át lenne érvényben a mindenszentekkel háromnaposra hosszabbodó hétvégén.

A kamionstopot az áruellátás zavartalansága érdekében szombaton és vasárnap éjjel időszakosan felfüggesztik - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel szerdán.

A pihenőnapra tekintettel a kamionstop főszabály szerint október 30-án, szombaton 22 órától november 1-jén, hétfőn 22 óráig lenne érvényben. Mivel az őszi óraátállítás is erre az időszakra esik, a járművezetőknek több mint két napon át parkolókban, pihenőhelyeken kellene kivárniuk, hogy tovább haladhassanak - emelik ki a közleményben.

A hatályos rendelkezések alapján a közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást. Az időszakos feloldásnak köszönhetően az érintett járművek szombaton és vasárnap 22 órától másnap 6 óráig is közlekedhetnek a hazai utakon.

A tárca közleménye szerint a szakmai szervezetek kezdeményezésén alapuló intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások rugalmasabban szervezhessék meg fuvarozási feladataikat. A járművezetők az időablakoknak köszönhetően a kevésbé forgalmas éjszakai órákban hazatérhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.