Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Augusztus 06. 17:06, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Egyre több új autót adnak el Magyarországon

Egyre több új autót adnak el Magyarországon

Egyre több új autót adnak el Magyarországon, júliusban csaknem 30 százalékkal több új kocsit helyeztek forgalomba, mint egy évvel korábban

- mondta a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) ügyvezető elnöke kedden az M1-en. Erdélyi Péter hozzátette: a növekedés egyrészt az évek óta tartó piaci fellendülés logikus következménye. Az eladott új autók számának növekedése összefügg a gépjárműgyártókkal szemben szeptemberre kilátásba helyezett károsanyag-kibocsátási szigorításokkal.

Számos jelenleg forgalmazható autót szeptember elsejétől már nem lehet árulni, ez elindított egy piaci ár alatti értékesítési hullámot, amely azt szolgálja, hogy a szeptembertől érvénybe lépő szabványoknak nem megfelelő autók még utcára tudjanak kerülni - magyarázta.

Erdélyi Péter kitért az elektromos autók piacára is, azt mondta: a tisztán elektromos gépkocsik forgalomba helyezése kis mennyiség mellett növekszik, de a felvevő piac egyelőre korlátozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére