Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Február 11. 14:08, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Egyre több az influenzás

Egyre több az influenzás

Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma Magyarországon: múlt héten 30 ezer beteg fordult a háziorvosához, ami 71 százalékos növekedés az előző heti adatokhoz képest

– közölte Galgóczi Ágnes, az Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának munkatársa kedden az M1-en.

A legtöbb beteg a fővárosban, Pest és Győr-Moson-Sopron megyében van – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: a megfékezés érdekében fontos, hogy aki felső légúti megbetegedés jeleit mutatja, ne menjen dolgozni, a beteg gyermekeket pedig ne vigyék iskolába. Védőoltást beadatni már késő, így jelenleg a legjobb megelőzés a kézmosás, kézfertőtlenítés.

Galgóczi Ágnes a koronavírussal kapcsolatban elmondta, hogy továbbra sincs magyar fertőzött, és a legfrissebb adatok szerint csökken a megbetegedések száma. Globálisan eddig 40 ezer esetet regisztráltak, ennek 99 százalékát Kínában, 30 ezret pedig a vírus gócpontjában, Vuhanban – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy Európában még mindig kevesebb mint 50 fertőzöttet tartanak számon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni