Városlista
2020. október 29, csütörtök - Nárcisz

Hírek

2015. Szeptember 23. 12:04, szerda | Belföld
Forrás: Lenger Varga Péter - fotó: police.hu

Egyre több a fix sebességellenőrző

Egyre több a fix sebességellenőrző

Folyamatosan végzi a rendőrség a fix sebességellenőrzők telepítését az országban, így hamarosan a közlekedők már úton-útfélen találkozhatnak ilyen berendezéssel.

A rendőrség szerint még azonban „csak” a sebességet mérik, az egyéb szabálysértéseket csak tesztelést követően figyelik a kamerák.

Országszerte egyre több helyen találkozhatunk kihelyezett új típusú, fix sebességellenőrzőkkel, folyamatosan végzi ugyanis a rendőrség a berendezések telepítését. Az információ az Országos Rendőr-Főkapitányság Kommunikációs Szolgálata is megerősítette, részleteket, így a pontos helyszíneket azonban egyelőre még nem árulta el. A hatóság azt viszont korábban kifejtette, hogy év végéig összesen 365 új típusú – Komplex Közlekedési Ellenőrző Pontot – hoz létre.

„A rendszer kiépítése ütemszerűen zajlik, az első néhány ellenőrzési helyen már elkészült az infrastruktúra, az ellenőrző eszközöket is felszerelték, azonban csak az eredményes tesztek követően indul be ezekkel a sebességellenőrzés” – közölte a rendőr-főkapitányság.

Ezek a készülékek, ahogyan a rendőrség új mobil sebességellenőrzői is, képesek a sebesség mellett számos egyéb szabálysértés is rögzíteni. A rendőrség szerint egyelőre csak az alapfunkcióik működnek, így a sebességmérés, automatikus rendszámfelismerés, forgalomszámlálás és forgalomtorlódás jelzés. Más közlekedési jogsértések dokumentálására – biztonsági öv használatának elmulasztására, szabálytalan sávváltásra, záróvonal átlépésre, a leállósáv vagy buszsáv jogszerűtlen használatára, a tiloson áthajtásra, a kanyarodás, irányváltoztatás szabályainak megszegésére – csak alapos tesztelést követően kerülhet majd sor.

A teljes beüzemelésről, ahogy az ORFK fogalmazott, a korábbi gyakorlatuknak megfelelően a sajtón keresztül időben tájékoztatja majd a közlekedőket. Az elképzelések szerint azonban 2016 elejétől már csak elvétve találni majd olyan kritikus közúti csomópontot az országban, ahol egy szabályszegés rejtve marad a rendőrség figyelő kameraszemei elől.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 29. 09:01, csütörtök | Belföld

Napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be

Egyre több a koronavírus miatti mintavételi megrendelés, ezért napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte - nyilatkozta a mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője szerdán a közmédiának.

2020. Október 29. 07:05, csütörtök | Belföld

Többfelé sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Többfelé tartós, sűrű ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2020. Október 29. 06:00, csütörtök | Belföld

Elkezdődtek az egyeztetések a jövő évi minimálbérekről

Elkezdődtek a jövő évi minimálbérrel, garantált bérminimummal és bérajánlással kapcsolatos egyeztetések a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) monitoring bizottsági ülésén szerdán

2020. Október 29. 05:00, csütörtök | Belföld

Emberi csontmaradványokat találtak Szántódpusztánál, segítséget kér a rendőrség

A lakosság segítségét kérte a rendőrség szerdán annak az ismeretlen 10-18 éves fiúnak az azonosításában, akinek a csontmaradványait még 2019. december 16-án találták meg a dél-balatoni Szántódpuszta közelében.