Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 01. 13:03, hétfő | Sport
Forrás: mno.hu

Egyedülálló lesz a Fradi új stadionja – a kulisszák mögött

Egyedülálló lesz a Fradi új stadionja – a kulisszák mögött

A Ferencváros új stadionjának építője szerint Európában is egyedülálló körülmények várják majd a játékosokat és a szurkolókat egyaránt. A Hír TV Stopper című sportmagazinját a cég vezérigazgatója és Kubatov Gábor, az FTC elnöke vezette be a kulisszák mögé.

A legfejlettebb technikával épül majd az új Fradi-stadion a kivitelező cég szerint. A játéktér például Európában is szinte egyedülálló módon készül majd el.

„A pálya talajának utolsó 10 centiméterét homokkal kevert földből készítik el, de ebbe belekevernek polipropilén-szálakat – közölte a Merket Zrt. elnök-vezérigazgatója. – A fű vetett fű, tehát nem gyepszőnyeg. Olyan fűmagot vetnek el, amit speciálisan Budapesten a IX. kerületben, az elmúlt 10 év időjárási és csapadékviszonyait figyelembe véve fejlesztenek. És ez úgy kel ki, hogy mikor a fű növekedésnek indul, akkor a fölfelé jövő zöld szállal párhuzamosan a gyökér elkezd megkapaszkodni a 10 centis talajban, úgy, hogy körülöleli ezt a polipropilén-szálat, és gyakorlatilag kitéphetetlen a fű” – nyilatkozta Scheer Sándor.

Kubatov: A stadion biztosan fel fog épülni

Kubatov Gábor a kétkedőknek is üzent. Azt mondja: a stadion biztosan fel fog épülni. „A költségvetésben megvan hozzá a pénz – fogalmazott Kubatov Gábor. – Ha pénz van, van egy építtető, aki már épített pár nagy épületet. Kubatov Fradi-elnöki szerepéből kilépve úgy fogalmazott: „nem jön kormányváltás, mert a Fidesz meg akarja nyerni a választásokat. Meg, hogy is mondjam... A Ferencvárosnak van 1 millió szurkolója. 1 millió szurkoló haragját kivívni senkinek nincs érdekében. Biztosan merem állítani, hogy a stadion meg fog épülni” – fogalmazott az FTC elnöke. A stadionnak 2014 szeptemberéig kell elkészülnie. Amennyiben csúszna az átadás, a kivitelező napi 67 millió forintos kötbért köteles fizetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.