Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2015. Június 03. 08:19, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Egy jó hétvégét teljesítettünk a Red Bull Ringen!

Egy jó hétvégét teljesítettünk a Red Bull Ringen!

Beszélgetés Volentér Balázzsal.

Május 22-23-án részt vettél a Red Bull Ringen, az Autós gyorsasági szakág soron következő - WNS - Mogul Racing TEAM - Nivo Motorsport együttműködése alatt egy Formula Renault 2.0 -al - versenyén.

Mesélnél a kinti versenyről?

- Csütörtökön délben érkeztünk meg a pályára. Ekkor még nedves volt az aszfalt, ezért úgy döntöttünk, hogy várunk még egy picit az első etappal. Végül csütörtökön három száraz pályás edzésen vettem részt. Ezek kiválóan sikerültek, és hamarosan már a többiekhez hasonló időket futottam.

- Pénteken már nem volt hozzánk túl kegyes az időjárás, ugyanis elkezdett esni az eső. Kíváncsian vártam, hogy mit tartogat majd számomra a nedves pályás kvalifikáció, mivel korábban soha előtte nem mentem még vizes pályán. Az időmérő remekül alakult a számunkra, és végül az abszolút 11 (27 fős mezőnyből), míg a magyar abszolút értékelés 2. helyét sikerült megszereznem (halkan jegyzem meg, a velünk együtt versenyző Mick Schumacher és Harrison Newey az 5., valamint a 10. rajtkockát szerezték meg. Sajnos azonban így sem vagyok elégedett az időmérős teljesítményemmel, mivel az utolsó körben túlvállaltam magam az egyik kanyar bejáratánál, így az autó hátulja elúszott és megforogtam… pedig ebben a körömben rengeteget tudtam volna javítani.

- Szombaton az időjárási körülmények még rosszabbra fordultak. A folyamatos esőzéseknek köszönhetően a pályán több vízátfolyás is megjelent, és a látótávolság is igen csak leredukálódott a többi autó által felvert vízfüggöny miatt (kb olyan 5-10 méterig láttunk magunk elé). A mezőnyt végül elrajtolták, de ami ezután következett, az egy igazi rémálom volt… Sajnos az első körben egy vízátfolyás miatt megforogtam, de tudtam folytatni a versenyt, így végül a saját kategóriám 3. helyén fejeztem be a Safety Car mögött leintett versenyt.

- Vasárnap egy újabb időmérő, és a záró verseny várt ránk. Mivel az eső szombat este elállt, a pálya is elkezdett felszáradni… Szerencsétlenségünkre a mi kvalifikációnkat a legrosszabbra időzítették. Az aszfalt épp egy köztes állapotban volt (sem száraz, sem vizes), így a mezőny is 2 részre szakadt, voltak akik slick gumival kezdték meg az időmérőt. Voltak, akik esőgumival. Mi az utóbbit választottuk, majd a végén váltottunk slickre, de nem igazán tudtam megmelegíteni, ráadásul 1-2 sárga zászlós fázis is akadályozott, így végül a leggyorsabb körömet még vizes gumival futottam. A versenyt egy új beállítással kezdtük meg, melynek köszönhetően végül egy újabb kategória 3. helyet sikerült szereznem.

Miként élted meg életed első Red Bull Ringi futamát?

- Pozitívan. Voltak ugyan kevésbé jó pillanataink (gondolok itt az első versenyre, vagy a 2. időmérőre), de összességében, úgy gondolom, hogy egy jó hétvégét teljesítettünk. Úgy jöttünk ide, hogy sem a pályát, sem pedig a vizes körülményeket nem ismertem még. Végül azonban mind a kettőhöz hamar hozzászoktam és jó eredményekkel távoztam. Ezeken kívül pedig egy új pályával bővült a kedvencek listája!

Legközelebb, hol állsz rajthoz, illetve tesztelsz-e valamikor a következő futam előtt.

- Legközelebb Június 19-21-én állok rajthoz a KZ2-es (gokart) Közép-Kelet-Európa Bajnokság keretein belül megrendezésre kerülő kecskeméti versenyen. Ezt követően pedig majd csak júliusban pattanok újra forma autóba, amikor is a Pannónia ringen veszünk majd részt a következő Magyar Autós Gyorsasági Bajnokság futamán.

Köszönöm a támogatóim segítségét!
SimHouse Szimulátortechnikai Kft., OXXO Energy Drink, P1 Cam, Gokartring.

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 01. 14:31, szerda | Sport

Örültünk a murvának, egy darabig

Az utolsó pillanatban minden összeállt, így ott lehetett a hétvégi Mikulás Rally mezőnyében Csomós Miklós és Nagy Attila is.

2021. November 30. 14:59, kedd | Sport

Kecskemét, gokart, múlt és jövő

2021. november 13-án találkoztak a gokartsport hívei a kecskeméti gokartpályán a Bakos László Memorial emlékversenyen.

2021. November 24. 15:08, szerda | Sport

EVO-val a Mikulás Ralin!

Két ismerős gyors vár Csabira és Zolira a murva ralin, amin ötször mehetnek rajta végig.

2021. November 23. 15:10, kedd | Sport

A FIFA közölte az Év játékosa-díj szűkített listáját

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőn nyilvánosságra hozta annak a 11 férfi labdarúgónak a nevét, akik közül kikerül majd a 2021-es győztes.