Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. November 17. 12:57, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Egy felmérés szerint a magyarok jelentős része választja a magán egészségügyet

Egy felmérés szerint a magyarok jelentős része választja a magán egészségügyet

A 60 év feletti magyar lakosság 49 százaléka inkább az állami rendelések igénybevételét választja - derült ki az OTP Egészségpénztár által végzett kutatásból

A közlemény szerint az országos átlagnál jellemzőbb a budapestiekre - 17 százalékra - az, hogy többségében magánrendelésekre járnak.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a két szolgáltatási forma valójában párban jár, és középúton találkozik egymással. A magán egészségbiztosítás kiegészítő szolgáltatásként van jelen, amely az állami ellátás tehermentesítését segíti azáltal, hogy lehetőséget teremt a sorban állás nélküli időpontkérésre - magyarázták.

A megkérdezettek 68 százaléka kifejezetten fontosnak tartja, hogy félretegyen egy meghatározott összeget a havi egészségügyi kiadások finanszírozására, 32 százalék meg is teszi ezt.

A kutatás szerint az emberek zöme átlagosan havi 5 ezer és 15 ezer forintot költ egészségügyi célokra. A legtöbbeknek a gyógyszerek jelentik a legnagyobb kiadást, a pénztár szerint idén eddig erre több mint 4,5 milliárd forintot költöttek.

A társaság felhívta a figyelmet arra, hogy az egészségpénztári kártyák segítségével az egészségügyi kiadások széles skálája fedezhető. Kifejtették: az egészségpénztári számla terhére többek között olyan kiadások is elszámolhatók, mint a szemüveg, fogászat, nőgyógyászati, urológiai vizsgálat, babaápolási termékek, vagy akár lakáscélú jelzáloghitel törlesztése. Továbbá az egyenleg olyan élethelyzetekben is felhasználható, mint a szülés, beiskolázás, az idősgondozás, vagy a temetés költségeinek elszámolása.

A társaságnál a rendszeres egészségpénztári befizetésekkel a családtagok kiadásai is elszámolhatók, ha bejelentik őket kedvezményezettként, sőt társkártyával közvetlenül a családtagok is vásárolhatnak - mutattak rá.

A pénztári tagság másik előnye, hogy 20 százalék adó-visszatérítéssel is lehet élni, ami akár 150 ezer forint is lehet évente - írták a sajtóközleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.