Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. December 03. 07:32, szombat | Sport
Forrás: mno.hu

Egy csoportban a hollandok és a németek

Egy csoportban a hollandok és a németek

Hollandia, Németország és Portugália egy csoportba került, Angliának pedig Wayne Rooney nélkül kell farkasszemet néznie az ősi ellenfél franciákkal.

A két rendező, Lengyelország és Ukrajna kiemeltként már a sorsolás előtt kapott csoportot, így biztosak lehettek abban, hogy a további két legjobbnak rangsorolt válogatottat – Spanyolországot és Hollandiát elkerülik a csoportmérkőzések során.

A sorsolás egy táncműsor, Viktor Janukovics ukrán elnök köszöntője, Jamala Goal című számának előadása majd a nyolc rendező város bemutatása után kezdődött el. Ez után az eddigi Eb-k győztes csapataiból jelent meg egy-egy sztár. Egy pódiumon volt ekkor többek között Antonín Panenka és Marco van Basten, Zinedine Zidane és Antonisz Nikopolidisz vagy éppen Paul Breitner és Oliver Bierhoff.

Innentől a csapatok sorsa Horst Hrubesch, Zidane, Peter Schmeichel, Van Basten és a korábbi UEFA rendezésű tornák sorsolásáról már jól ismert Gianni Infantino főtitkár kezében volt.

Az egykori legendás játékosok kegyesek voltak a házigazda lengyelekhez: az A-csoport nem tűnik túl nehéznek, az oroszok alighanem sima továbbjutással számolnak, a B-csoportból azonban már biztosan fog búcsúzni egy sztárcsapat, mivel a németek, a hollandok és a portugálok mellett a dánok is idekerültek.

Nem kis meccset ígér azonban a C-csoportban Spanyolország és Olaszország találkozása, és aligha megy majd feltartott kézzel a pályára a két déli válogatott ellen Horvátország és Írország.

A D-csoportban a házigazda Ukrajna próbálja meg kiharcolni a továbbjutást. Itt igazi csemegét ígér a francia–angol párharc, mellettük a mi selejtezős ellenfelünk, Svédország kapott még helyet.

Az Európa-bajnokság nyitómérkőzése a Lengyelország – Görögország meccs lesz június 8-án Varsóban.

A-csoport

Lengyelország

Görögország

Oroszország

Csehország

B-csoport

Hollandia

Dánia

Németország

Portugália

C-csoport

Spanyolország

Olaszország

Írország

Horvátország

D-csoport

Ukrajna

Svédország

Franciaország

Anglia
Címkék

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.