Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. December 15. 09:55, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Egész napos műsorral zárul a Jónak lenni jó! jótékonysági kampány

Egész napos műsorral zárul a Jónak lenni jó! jótékonysági kampány

Egész napos műsorral zárul ma a közmédia jótékonysági kampánya, a Jónak lenni jó!, amelynek idei kedvezményezettje a koraszülöttek mentését és szállítását 1989 óta végző Peter Cerny Alapítvány.

Reggel 9-től 22 óra 30 percig a Duna, a Duna World és az M5 csatornán láthatják a nézők az adománygyűjtő műsort. Bemutatják az alapítvány tevékenységét, koraszülött gyermeket nevelő szülők történeteivel ismertetik meg a nézőket, ismert emberek lesznek a stúdió vendégei és több különleges produkcióval is készülnek a műsor készítői. A nap folyamán bejelentkeznek a Semmelweis Egyetem I. számú Gyerekklinikájáról és a Peter Cerny Alapítvány központjából.

Az adás ideje alatt, 22 óráig nyolc tárgyra lehet licitálni: a köztársasági elnök és felesége által felajánlott különleges pezsgős pohárkészletre és a 2008-as pekingi olimpián aranyérmes magyar vízilabda csapat tagjai és vezetőedzője által dedikált plakátra; a Herendi Porcelánmanufaktúra unikális bagolyfigurájára, amelyet Babos Tímea, Vásáry Tamás és Farkas Bertalan aláírása díszít. Szintén licitálni lehet a Magyar Labdarúgó Szövetség és a férfi válogatott felajánlására: a Puskás Aréna nyitómérkőzésének egyik labdájára, amelyet a játékosok és a stábtagok névre szólóan dedikálnak. Liciten értékesítik Melocco Miklós Leonardo című kisplasztikáját, Selmeczi Gabriella országgyűlési képviselő felajánlását; egy egyedileg készített fehérarany gyémántgyűrűt, amely 7 kőből áll és 0,73 karát briliánsra csiszolt gyémántot tartalmaz. A árverés része Mága Zoltán hegedűművész 10. budapesti újévi koncertjének DVD-változata, a koncerthez kapcsolódó platinalemez és egy páros VIP jegy is. Az idei kampány egyik különlegessége Jean-Paul Belmondo francia színész saját kezűleg dedikált nyakkendője, amelyre szintén licitálni lehet. Az árverésen szereplő és a fix áron még megvásárolható tárgyakról a www.mediaklikk.hu\jonaklennijo oldalon lehet tájékozódni.

Emellett a közmédia műsorvezetői egész nap várják telefonon a pénzbeni felajánlásokat. Mindezeken felül az adományvonalon a 13600-as számon a 04-es mellék megadásával vagy a 13600-as számra a 04-es kóddal küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a Peter Cerny Alapítványt.

A műsorvezető Novodomszky Éva lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.