Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 08. 07:17, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Dubaji kézbe került a budapesti szálloda

Dubaji kézbe került a budapesti szálloda

A dubaji Al Habtoor Csoport megvásárolta a budapesti Le Meridien szállodát, az erről szóló szerződést a felek hétfőn Budapesten egy sajtótájékoztató keretében írták alá.

Khalaf Ahmed Al Habtoor, a vállalatcsoport elnöke a tájékoztatón a további befektetési lehetőségeket sem zárta ki.

Khalaf Ahmed Al Habtoor nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni azt a sajtóértesülést, miszerint mintegy 80 millió dollárért vásárolták volna meg az ötcsillagos szállodát. Hozzátette: hosszú távra terveznek Magyarországon.

A tranzakcióban részt vett az Erste Bank és a CIB Bank.

A korábbi tulajdonos az izraeli CEE Group magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója, Nimrod Rinot szerint a dubaji céget más befektetések is követhetik a térségbe.

Nimrod Rinot az MTI-nek elmondta: a szállodát 1998-ban a magyar államtól vásárolta meg a szintén izreali Ofer Brothers Group, majd 2009-ben a cégcsoporthoz tartozó CEE Group vette át a tulajdonjog 95 százalékát, a fennmaradó 5 százalék Ari Yom-Tov izraeli magánszemély tulajdonában volt máig. A dubaji befektetők mind a 100 százalékot megvásárolták.

A CEE vezérigazgatója hozzátette: jelenleg más fejlesztésekre kívánnak koncentrálni, ezért adták el a szállodát.

A Le Meridien Budapest 218 szobával és 7 konferenciateremmel működik. A hotelt a Starwood Hotels and Resorts üzemelteti.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.