Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2013. Január 16. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Devizahitelesek kontra OTP: az Európai Bírósághoz fordult a Kúria

Devizahitelesek kontra OTP: az Európai Bírósághoz fordult a Kúria

A Kúria felfüggesztette a Kásler Árpád és társa kontra OTP Bank és társa per tárgyában indított felülvizsgálati eljárását, és az Európai Unió Bíróságának előzetes döntéshozatali eljárását kezdeményezte. A döntést Vezekényi Ursula, az ügyet tárgyaló tanács elnöke jelentette be, miután a perbeszédek elhangzása után eljárásjogi problémák megtárgyalására hivatkozva szünetet rendeltek el.

A végzés ellen fellebbezésnek nincs helye.A gyorsított előzetes döntéshozatali eljárás lefolytatása iránti kérelem az EU Bírósága eljárási szabályzatának 105. cikk 1. bekezdésén alapul, figyelemmel az ügy kiemelt társadalmi jelentőségére.Korábban pert nyert az OTP ellen a Banki Érdekvédelmi Szervezet elnöke. Kásler Árpád azért fordult bírósághoz, mert a családja által felvett kölcsön esetében a bank a törlesztőrészlet kiszámításakor a deviza eladási árát alkalmazta.

A Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete 12 pénzintézetet jelentett fel a Legfőbb Ügyészségnél csalás és a fogyasztók megtévesztésének alapos gyanújával. Kásler azt mondta: a bankok megtévesztően számolják fel a havi törlesztőrészletnél az árfolyam-különbözetet és a kamatot. Szerinte az adóstól a pénzintézet tőkeként csak annyi forintot követelhet vissza, amennyit névértéken a kölcsön igénylésénél kért tőle az ügyfél.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 01. 10:09, szerda | Belföld

Elfogtak két férfit egy 23 évvel ezelőtti kettős gyilkosság miatt

Elfogtak két szlovák állampolgárságú férfit - egyiküket Németországban, a másikat Budapesten -, akit egy 23 évvel ezelőtti gyilkossággal gyanúsítanak

2021. December 01. 07:00, szerda | Belföld

Felmentették a zagyvarékasi idős nő meggyilkolásával vádolt férfit

Bizonyítottság hiányában felmentette a Szolnoki Törvényszék kedden azt a férfit, aki a vád szerint 2018. július 1-jén este több késszúrással megölt egy idős asszonyt zagyvarékasi otthonában. Az ítélet nem jogerős.

2021. December 01. 05:00, szerda | Belföld

Már 15 ezer kamasz oltását kérték a szülők az akcióhéten

Az oltási akció kezdete óta már 15 ezer 12-17 éves oltását kérték a szülők, közülük 11 ezren az első oltásra érkeztek, csaknem ezren pedig a megerősítő, harmadik oltást is felvették - írta a koronavirus.gov.hu kedden.

2021. November 30. 18:12, kedd | Belföld

Továbbra is magas a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Továbbra is magas a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden internetes oldalán.