Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Augusztus 09. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Déva várával bővült a szarvasi Mini Magyarország makettpark

Déva várával bővült a szarvasi Mini Magyarország makettpark

Átadták szombaton a szarvasi Mini Magyarország legújabb, történelmi hátterű makettjét, az erdélyi Déva várát.

Az alkalomból jótékonysági napot is rendeztek: a makettpark szombati jegybevételét a dévai Szent Ferenc Alapítvány számára ajánlják fel.

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán szombaton felidézte, hogy a makettparkot elkezdték bővíteni a történelmi Magyarország építészeti emlékeivel is, közöttük Erdély történelmi váraival, nevezetességeivel, ennek keretében adták át Déva várának modelljét.

A szarvasi Mini Magyarország makettparkot tavaly 76 ezer látogató kereste fel, idén szeretnék átlépni az "álomhatárt" jelentő százezres látogatószámot - mondta Ruszinkó Ádám.

A helyettes államtitkár kitért arra is, hogy az olyan nagy nyári fesztiválok, mint a hétfőn kezdődő Sziget vagy a korábban megrendezett Balaton Sound, sok fiatal külföldit vonzanak Magyarországra, ők később idősebb korukban, akár turistaútra, akár kongresszusokra is, várhatóan szívesen térnek majd vissza az országba.

fotó: www.minimagyarorszag.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott