Városlista
2021. április 22, csütörtök - Csilla

Hírek

2011. November 23. 09:02, szerda | Helyi
Forrás: http://richpoi.com/plugins/content/content.php?content.3353

Decemberben nyit a Mikulásgyár - "Kívánságport" is árulnak

Decemberben nyit a Mikulásgyár -

A Mikulásgyár idén a rendszeresen olvasó, tájékozott emberek támogatásával próbálja előteremteni működési feltételei egy részét, emellett kívánságporral támogathatják a segíteni szándékozók a Mikulásgyár működését.

A Kívánságpor a karitatív szervezet saját terméke: a zsákocskában speciális por van, amely a levegőbe szórva csillog-villog. A kis csomagot - melyen a "Kívánj bármit, megkapod, ha a csillagokat elkapod" szöveg olvasható - egyes újságosoknál, az Alexandra könyvesboltjaiban és az ország nagyobb postáin vásárolhatják meg az érdeklődők. 

Idén hetedik alkalommal rendezik meg Európa egyik legnagyobb jótékonysági akcióját, amely december 9. és 21. között országszerte 14 plázában, minden postán és a főhelyszínen, a budapesti Felvonulási téren várja a tartós élelmiszereket, tisztítót- és tisztálkodási szereket, játékokat, könyveket. A rendezvény működési költségeinek előteremtése még nem fejeződött be, ezért a karitatív akció most saját terméket dobott piacra.

A Kívánságpor elnevezésű csomagocskát olyan helyeken szerettünk volna árusítani, ahol gyakorta megfordulnak a szociálisan érzékeny, "a sorok közt is olvasni tudó" emberek. Ilyen helyek az újságos standok, könyvesboltok és posták - közölte Zsolnai Endre, a rendezvény főszervezője. Hogy ezeken a helyeken beszerezhető legyen a mindössze 250 Ft-ba kerülő Kívánságpor, arra is szükség volt, hogy az országban 350 újságos standot üzemeltető LAPKER Kft., a 85 könyvesbolttal rendelkező Alexandra Könyvkiadó és a Magyar Posta egész menedzsmentje fontosnak tartsa azt a fajta társadalmi szerepvállalást, amely ma még sajnos, nagyon kevés hazai vállalkozás vezetőjének természetes- tette hozzá Éskovács Péter, a Mikulásgyár sajtófőnöke.

Mint mondta, 2005 óta minden év decemberében felállítják a Felvonulási téren azt a gigantikus karácsonyi ajándékelosztó-centrumot, ami látványos elemekkel és szórakoztató attrakciók közepette fogadja a lakosság adományait és azonnal továbbítja a rászorulóknak. Ebben nagy segítséget nyújt az idén 130 éves Magyar Vöröskereszt és a Magyar Posta, a Mikulásgyár hivatalos szállítója.

Az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Mikulásgyár 2010-ben félmilliárd forintot is meghaladó értékben gyűjtött adományt, ezzel mintegy 161 ezer rászorulónak segített Magyarországon, sőt,néhány száz doboz adományt még a szomszédos országok magyarlakta településire is eljuttatott. Az élelmiszer-, tisztítószer-, ruha- és játék adományok 96-97 százalékát magánszemélyek hozták a Mikulásgyárba. A nemzetközi élelmiszerláncok egyike sem hozott nagyobb adományt Európa egyik legnagyobb karitatív akciójára, a hazánkban mélyszegénységben élő, éhező nagycsaládok – ebből adódóan rengeteg gyermek – megsegítésére.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 22. 18:10, csütörtök | Külföld

Németország 30 millió adagot vásárol a Szputnyik V vakcinából

Németország 30 millió adagot vásárol az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen kifejlesztett Szputnyik V orosz vakcinából - jelentették csütörtökön német hírportálok.

2021. Április 22. 17:05, csütörtök | Belföld

Társkereső oldalon csalt ki pénzt

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt a Bajai Járási Ügyészség egy kecskeméti nő ellen, aki internetes társkereső oldalon hat férfitól összesen 1,7 millió forintot csalt ki.

2021. Április 22. 16:04, csütörtök | Kék hírek

Mintegy harmincmillió forintot szerző csalók ellen emeltek vádat

Vádat emeltek tíz ember ellen, akik időseket megtévesztve mintegy 30 millió forintot csaltak ki tőlük 2020 áprilisa és júniusa között - közölte a Pest megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

2021. Április 22. 15:19, csütörtök | Külföld

Késelés történt egy holland menekülttáborban

Heten megsérültek a hollandi Echt településen fekvő menekülttáborban szerda este történt késelés folyamán - tájékoztatott a Dutchnews holland hírportál csütörtökön rendőrségi forrásokra hivatkozva.