Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 24. 18:05, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: ksh.hu

Csütörtökön zárul a KSH népszámlálási kérdőívtesztje

Csütörtökön zárul a KSH népszámlálási kérdőívtesztje

November 26-án, csütörtökön zárul a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által indított, a jövő évi nép- és lakásszámlálás kérdőívének szakmai előkészítését támogató online kérdőívteszt.

A hivatal keddi közleménye szerint az országos reprezentatív felmérés egyebek mellett a népszámlálási kérdőív kitöltésének átlagos idejét, a kérdések értelmezhetőségét vizsgálja, illetve információt szolgáltat a KSH-nak arról is, hogy milyen digitális eszközöket használnak a válaszadók a kitöltés során.

A kérdőívtesztelésen való részvételre országszerte 156 település mintegy 6000, matematikai-statisztikai módszerekkel véletlenszerűen kiválasztott háztartása kapott felkérő levelet, de a KSH számít a népszámlálás iránt érdeklődő önkéntes válaszadókra is. A www.nepszamlalas2021.hu oldalra kattintva, a kitöltéshez szükséges belépési kód igénylése után bárki könnyen, átlagosan 30 perc alatt kitöltheti a kérdőívet - jelezte a statisztikai hivatal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.