Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Október 26. 14:41, szerda | Sport
Forrás: MTI

Csütörtökön vesznek végső búcsút Marco Simoncellitől

Csütörtökön vesznek végső búcsút Marco Simoncellitől

Csütörtökön a család lakhelyén zárt körben temetik el Marco Simoncellit. Csapata lemondta a részvételt a gyorsaságimotoros-vb utolsó futamán.

A pilóta holttestét szállító repülőgép kedden landolt Rómában. A fedélzeten tartózkodott a versenyző édesapja, Paolo Simoncelli, menyasszonya, Kate Fretti és egyik legjobb barátja, a MotoGP koronázatlan királya, Valentino Rossi.

Szerdán a család lakhelyén, Corianóban, a helyi színházban vehetnek végső búcsút a rajongók a sportembertől, a zártkörű temetés csütörtökön lesz.

Visszalépett a csapat

Marco Simoncelli csapata, a Honda Gresini lemondta a részvételt a gyorsaságimotoros-vb utolsó futamán, a Valenciai Nagydíjon, miután a 24 éves olasz pilóta a vasárnapi, malajziai GP-n halálos balesetet szenvedett.

„Nem indulunk a versenyen, és utána a teszteken sem veszünk részt” – közölte Fausto Gresini csapatfőnök. „Minden olyan gyorsan történt, nem találom a szavakat. Tudom, hogy veszélyes ez a sport, de mi mindig abban reménykedünk, hogy nem történik semmi rossz. A valenciai GP-t Marco emlékének szenteljük.”

A 2008-ban a 250 köbcentiméteresek között világbajnok Simoncelli a vasárnapi futam első körében elveszítette uralmát motorja felett, elesett, a mögötte érkező amerikai Colin Edwards és honfitársa, Valentino Rossi pedig már nem tudta elkerülni az ütközést, s nekihajtott. Simoncellit kritikus állapotban szállították a sepangi pálya egészségügyi központjába, ahol már nem tudtak rajta segíteni.

Egy hét alatt ez volt már a második tragédia az autó- és motorsportban: előző vasárnap Dan Wheldon, az IndyCar autós gyorsasági sorozat kétszeres bajnoka szenvedett végzetes balesetet Las Vegasban.

A valenciai GP-t november 4. és 6. között rendezik.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.