Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2019. November 18. 08:00, hétfő | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Csomós Mixi: Sok szakaszt nyertünk az ERC mezőnyében

Csomós Mixi: Sok szakaszt nyertünk az ERC mezőnyében

Csomós Mixi és Nagy Attila háromszoros bajnokként vágott neki a Rallye Hungary-nak, de Mádon, egy ártatlan szituációban kifogott rajtuk a fizika,

így a remélt nagy siker helyett „csak” szenzációs részeredményeknek örülhettek a srácok.

Csomós Mixivel beszélgettünk.

Mindössze egy pontra volt szükségetek a Peugeot kupa bajnoki címének a megszerzéséhez, de az ERC mezőnyébe is beneveztetek. Mit vártatok a nyíregyházi hétvégétől?

Különös izgalommal, de mégis nyugodtan készültünk az évzáró versenyre, mert nívós, Európa bajnoki mezőnyben autózhattunk, ráadásul a Zemplén nekem abszolút hazai pálya. A géposztályunkban és az ORB 2WD kupában már Pécsen begyűjtöttük az év végi aranyérmet, egy pontra voltunk a végső sikertől a Peugeot kupában, a Mecsek Rallye után. De Szauer Gergőék csak a pálya mellől nézték az évzáró futamot, így már a rajt előtt megszereztük a márkakupában is a 2019-es szezon bajnoki titulusát. Felszabadultan, tét nélkül vághattunk neki az 1000 kilométeres megmérettetésnek, és úgy is autóztunk végig. Annyi volt a tervünk, hogy az ERC mezőnyben szereplő top párosokkal összemérjük a tudásunkat. A pályák nekik újak voltak, nekünk részben ismerősek, - mi 2018-ban már autóztunk rajtuk - kíváncsiak voltunk, hogy így mire vagyunk képesek velük szemben.

Mire voltatok képesek?

Elég sokra, de mégsem sikerült maradéktalanul megvalósítani azt, amit kigondoltunk. Jól indult a versenyünk, a máriapócsi Rabócsi Ringen teljesítettük a superspeciál szakaszt, majd másnap nem lehetett panaszunk a második és a harmadik szakaszon sem. A negyedik gyorsaságin, a Mád-Disznókőn viszont meglepő módon lecsúsztunk az útról. Az okát még ma sem értjük, mert nem éreztük annyira nagynak a sebességet, amiről ne tudtunk volna megállni. De mégis megszűnt a tapadás, és az út mellett találtuk magunkat. Az autó nem sérült meg nagyon, csak sajnos olyan szerencsétlenül fogtunk talajt, hogy kilyukadt a hűtő, emiatt nem tudtunk tovább menni. A nézők ki tudtak volna szedni, de az első napunk sajnos idő előtt ért véget.

Másnap szuperrallyeval folytattátok.

Igen, bár akkor és ott felmerült bennünk annak a lehetősége is, hogy ennyi volt és kiállunk. Miután visszajuttattuk az autót a szervizparkba a csapatunk hamar megoldotta a problémát, mi pedig átgondoltuk a helyzetünket. Nem volt kérdés, hogy vasárnap újra beülünk a Peugeot 208 R2-be és folytatjuk. Jól döntöttünk. Tapasztalatszerzésnek tökéletesek voltak, a saras, vizes, gyorsaságik, amik közül négyet meg is nyertünk. Ezt jó eredményként könyveltük el a neves ellenfeleink mellett, úgyhogy nagyon boldogok voltunk a futam végén, a nyíregyházi céldobogón. A részeredmények bíztatók voltak.

Mire nézve?

A jövőre. De arról még most nem tudok semmit sem mondani, hogy mit fogunk csinálni 2020-ban. Vannak terveink, elképzeléseink, ám még van bőven min dolgoznunk is, hogy tető alá hozzuk a következő szezont. Bármi lesz a döntésünk, az biztos, hogy három bajnoki címmel 2020-ban is kérdés nélkül, előre kiegyeznénk.

Köszönjük együttműködő partnereinknek:

East Motorsport Kft., Balázs- Diák Kft., ZÉG Kft, Toptimber- Road Kft., Vári- Vill Kft., Orbitex Kft., Mika Gábor e.v., Alu Casting Support Kft., Tau- Trade Bt, Heda- Sped Kft., Zemplén Hard-Work Kft., Bon Copy Kft., Sárospatak Város Önkormányzata, Tiger Tools Kft., Gorzo Hungary Kft., RSZ- Kő Kft., Phobex Kft., Hun-Therm Consulting Kft., Mihidra Kft., Baromfiudvar, ML Log Kft., Vidia Csavar Kft., Volvid Zrt., Komplex D Kft., Dankó Trans & Bau Kft., ÉPGÉP Komplex Kft., West Parcel Kft., Black Point Kft.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 09. 14:39, csütörtök | Sport

Rallycross: World Premiere 2020

Kedves versenyzők, szurkolók, sportbarátok!

2020. Július 09. 10:13, csütörtök | Sport

Gender Racing Team – Salzburgring Motorsport Festival

Fesztivállal indul a versenyszezon!

2020. Július 08. 07:01, szerda | Sport

Apa és fia egy raliautóban

Két év kihagyás után jó volt újra látni Vadkutyát azaz Nedecki Lászlót az Integra Group Rally-n. Tette ezt egyszem fiával a kisvadkutyával ifj. Nedecki Lackóval.

2020. Július 03. 08:07, péntek | Sport

Kiderült, hogy ki a legértékesebb magyar sportoló - TOPLISTA

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.