Városlista
2021. március 1, hétfő - Albin

Hírek

2020. Február 05. 07:22, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Csomagküldőn keresztül terjesztették a drogot

Csomagküldőn keresztül terjesztették a drogot

Csomagkézbesítő szolgálatokkal szállíttatott kábítószert egy kínai és egy vietnámi férfi - közölte a rendőrség.

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt folytat eljárást egy 41 éves kínai és egy 32 éves vietnámi férfivel szemben a rendőrség. A gyanúsítottak a legtöbb csomagot Magyarországon vették át, vagy innen továbbították, a kábítószer jelentős részét pedig Budapesten árulták – közölte a rendőrség.

Egy Magyarországról álnéven feladott, több mint 3 kilogramm kábítószert tartalmazó küldeményt a német hatóság a lipcsei repülőtéren foglalt le még 2019 márciusában. Decemberben egy Spanyolországról Magyarországra érkező csomag ellenőrzésekor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 10 kilogramm kannabiszt találtak.

A korábban már a rendőrök látókörébe került vietnámi gyanúsítottat az egyenruhások január 23-án Budapesten a X. kerületben fogták el. Ruházatából metamfetamin került elő, az általa használt két lakás átkutatásakor pedig a nyomozók majd egy kiló összsúlyú metamfetamin tartalmú tablettát és összesen 7 és fél kiló kábítószergyanús növényi anyagot, illetve kábítószerkereskedelemhez használt eszközöket foglaltak le. A férfit őrizetbe vették, a bíróság azóta letartóztatta.

Bűntársát hétfőn a X. kerületben fogták el. Lakásán kábítószergyanús anyagok, hamis okmányok és hamis eurók kerültek elő.

Mivel a gyanúsított találkozott olyan személlyel, aki nemrég Kínában járt, a koronavírus miatt érvényben lévő protokoll alapján a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták – azonban további intézkedés nem volt szükséges. A kábítószer-kereskedelemmel és közokirat-hamisítással gyanúsított férfit ugyancsak őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását a rendőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 01. 18:00, hétfő | Belföld

Növelte a lekötött Pfizer-vakcina mennyiségét Magyarország

Az eddigi 6,5 millió helyett már 10 millió 870 ezer adag Pfizer-BioNTech-oltóanyagot kötött le Magyarország, ezzel is növelve az ilyen típusú védőoltás mennyiségét az országban

2021. Március 01. 16:08, hétfő | Belföld

Országosan védett lápot is érintett a fonyódi nádastűz

A Fonyód határában lévő berekben hétvégén leégett 127 hektárnyi nádas, amelynek 70-80 százaléka országosan is védett lápos

2021. Március 01. 14:04, hétfő | Belföld

Vesztegetéssel vádolnak egy volt iskolaigazgatót

Vesztegetéssel vádolja a Fővárosi Főügyészség egy fővárosi kéttannyelvű, ingyenes közoktatási intézmény egykori igazgatóját, mert a vád szerint több esetben pénzt kért külföldi szülőktől azért,

2021. Március 01. 12:01, hétfő | Belföld

Merkely: a jelenleg cirkuláló vírus súlyos megbetegedéseket okozhat

A járvány harmadik hullámában cirkuláló vírus súlyos megbetegedéseket okozhat - hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem rektora hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.