Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Október 08. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csokoládé – a fantáziának nincs határa

Csokoládé – a fantáziának nincs határa

Immár második alkalommal lett Magyar Termék Nagydíjas a chocoMe, amely négy évvel ezelőtt azzal a céllal alakult, hogy a prémium kategóriás csokoládékat meghonosítsa Magyarországon. Az egyénileg összeállítható táblás csokoládékat háromféle alapanyagból és 80-féle feltétből készíttetheti el magának a megrendelő, ha éppen 23 karátos arannyal szeretné azt díszíttetni, pálinkával vagy borral társítani, arra is megvan a lehetőség – mondta el rádiónknak Popescu Balázs, ügyvezető.

A chocoMe 2010-ben alakult azzal a céllal, hogy egy akkor még nem elterjedt terméket, a prémium csokoládékat meghonosítsa Magyarországon. A vállalkozás neve – csokoládé, ahogy én szeretem - arra utal, hogy a vevő maga tudja összeállítani az általa kiválasztott alapanyagokból a megvásárolni kívánt csokoládét. Az ét, a tej vagy a fehér csokoládé alapra 80 különböző feltét közül lehet választani: a fagyasztva szárított gyümölcsöktől kezdve a virágszirmokon át a csonthéjasokig, de akár 23 karátos ehető aranyat is lehet kérni a csokoládéra.

Az alapanyag csokoládét Belgiumból, illetve Franciaországból szerzik be, a feltéteket többek között Németországból, Olaszországból, Madagaszkárról és Hawairól szerzik. Minden csokoládét kézzel készítenek, először a megfelelő hőmérsékleten alakítják ki és teszik az öntőformákba, ahol feldíszítik a feltétekkel, majd hűtőgépbe kerülve megvárják még elérik a megfelelő szilárdságot, majd jöhet a csomagolás – avatott be az ügyvezető a csokoládé útjába, amely egyenként 25-30 percet vesz igénybe.

„A táblás csokoládék szépségük miatt sokszor a vitrinben végzik” - mondja Popescu Balázs, hozzátéve, hogy mivel minőségüket 8-10 hónapig megőrzik, így elfogyasztásuk előtt bőven van idő gyönyörködni bennük. Bár csokoládénak drága – egy tábla 1500-2500 Forint között kapható - az ügyvezető elmondása szerint helyettesítő termék lett a válságban, mert azok a fogyasztók, akik nem engedhettek meg maguknak drága ajándékokat, most olcsóbban szép, finom és igényes csokoládét tudtak adni szeretteiknek.

Közel száz különféle kreációt felkínálnak, aki bor mellé szeretné az a fűszerek közül fog válogatni, aki egy csokor virág mellé szeretne kísérőt, az valamilyen fehér csokoládé alapú piros gyümölcsökkel díszítettet választ, de a fantáziának semmi nem szab határt – véli Popescu Balázs.

Ma már 20 országban elérhető a termékek és az export 60-70 százalékát teszi ki az értékesítésnek, de ez nem jár együtt az itthon eladott termékek csökkenésével. Európa legtöbb országában, de az USA-ban is jelen vannak, hamarosan pedig Kanadában is indulnak. A legnagyobb felvevő piacok a skandináv országok és Spanyolország, de mint arra az ügyvezető rámutatott, országonként nagyon eltérő a csokoládéfogyasztás mennyisége, ez is befolyásolja az adott piacon való fogadtatásukat.

És hogy mi a vállalkozás titka? Arra röviden így válaszolt az ügyvezető: „odafigyelés a részteletekre, tudatosság és folyamatos tervezés, termékminőség és a kommunikáció alapossága.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.