Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 14. 07:01, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress

Csökkenhet a gyógyászati segédeszközök támogatása

Csökkenhet a gyógyászati segédeszközök támogatása

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a gyógyászati segédeszközök tb-támogatásának jelentős csökkenésével számol az egészségbiztosító egy tervezet szerint, a termékekért így a betegeknek kellene többet fizetni.

A lap birtokába került tervezet szerint megszűnne a gyógyászati segédeszközök 98 százalékos tb támogatási kategóriája.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál készült munkaanyagból kiderül, számos termékcsoportnál csökkentenék a támogatás mértékét. Kevesebb kötszert írhatnának fel az orvosok, a betegek az eddigi havi 30 helyett csak 20-at, bizonyos termékeknél pedig 15-öt kaphatnának. A diabéteszeseket is rosszul érintheti a változás, a vércukorszintmérő tesztcsíkjának támogatását 80 százalékról 70-re vagy 50-re csökkentenék.

Teljesen megszüntetnék az eszközök javításának támogatását, vagy ehhez a jótállást követő évben nem, és utána is csak évente egyszer adnának hozzájárulást. A tervezet szerint az OEP-ben azt is elképzelhetőnek tartják, hogy vénydíjat vezetnek be az eddig térítésmentességet jelentő közgyógyellátásban.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.