Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Január 11. 08:08, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Csok - átrendeződhet a lakáspiac a támogatás hatására

Csok - átrendeződhet a lakáspiac a támogatás hatására

Az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint átrendeződhet a lakáspiac az új családi otthonteremtési kedvezmény (csok) hatására.

Balogh László az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában kijelentette, hogy a kereslet eltolódhat a használt lakások piacáról az új lakások irányába.

Az elmúlt években nem nagyon épültek új ingatlanok. Legutóbb 2008-2009 körül épült 30-40 ezer új lakás, ami a szakértő szerint a magyar ingatlanpiac egészséges működéséhez szükséges, és ez az időszak most visszatérhet. Minden lehetőség adott a lakásépítési "boomra" - mondta.

Balogh László úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi helyzetben sokan hiába keresnek új ingatlanokat, ezért nagy a beruházók felelőssége abban, hogy mielőbb megépítsék a hiányzó lakásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.