Városlista
2020. október 20, kedd - Vendel

Hírek

2013. Július 24. 13:09, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Csillagháborús katona toppant be a hastingsi csatába

Csillagháborús katona toppant be a hastingsi csatába

Star Wars-os katona toppant be a hastingsi csata felelevenítésébe. A fehér, műanyag páncélzatú, lézerkarabélyos birodalmi rohamosztagos igencsak kirítt az ezer évvel ezelőtti harci ruházatú és fegyverzetű tömegből.

Az 1066-os csata újrajátszása Northamptonshire-ben történt, Kelmarsh Hallnál az Élő történelem című tömegrendezvényen. Mintegy kétezer ember nyüzsgött a harcmezőn. A történelmi hűséghez igazodó rendezvényen nem csupán Hastings történéseit, hanem időrendben haladva a Rózsák háborújának egy csatáját és a D-nap, a II. világháborús normandiai partraszállást is felelevenítették.
Ami a csillagháborús katonát illeti, megjelenését "távoli jövő a jelen múltjában" mondattal lehetne összegezni, ha a Csillagok háborúja filmek elején nem tudatta volna mindig felirat, hogy a cselekmény réges-régen játszódik. A brit Metro újság megjegyzi, hogy a "kakukktojásharcos" vagy félreérthette a rendezvény szervezőinek felhívását, és azt hitte, hogy filmek csatajeleneteit fogják játszani, vagy nagyon becsapták az iskolában történelemórán.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 19. 17:01, hétfő | Bulvár

Ridley Scott Napóleonról szóló filmet forgat Joaquin Phoenixszel

Ridley Scott Napóleonról szóló filmet forgat, amelynek főszerepét az Oscar-díjas Joaquin Phoenixre bízza - számolt be róla a deadline.com.

2020. Október 19. 12:55, hétfő | Bulvár

Liam Neeson Becsületes tolvaja nyerte a hétvégét az észak-amerikai mozikban

Liam Neeson Becsületes tolvaj című akciófilmje nyerte a hétvégét az észak-amerikai mozikban - írta a Deadline.com iparági becsléseket idézve.

2020. Október 19. 08:00, hétfő | Bulvár

Főzzünk Robival! Tapenade és Bruschetta - VIDEÓ

Robival egy karakterében nagyon hasonló előételt készíthettek, ha velünk tartotok!

2020. Október 18. 08:00, vasárnap | Bulvár

Diéta Percek: Ricottás pirítós - VIDEÓ

Feri egy gyors reggelit készít nekünk, ami eltér a hagyományostól. Egyszerű, mégis finom!