Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2012. Május 07. 14:05, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Cséfalvay: kizárt az államcsőd Magyarországon

Cséfalvay: kizárt az államcsőd Magyarországon

Cséfalvay Zoltán szerint Magyarország idén és jövőre is teljesíteni fogja a konvergenciaprogramot, az államcsőd pedig teljesen kizárt.

A nemzetgazdasági tárca államtitkára azt mondta a Világgazdaságnak, hogy az államháztartási hiány előirányzata a kormány intézkedéseivel tartható lesz, a piaci bizalom pedig javul.

Cséfalvay Zoltán szerint az egyetlen jogos kérdés az, hogy milyenek a növekedési kilátások; e téren már nem annyira optimista, mivel az európai prognózisok is ellentmondásosak. Cséfalvay Zoltán szerint az a likviditási akció, amit az Európai Központi Bank indított tavaly decemberben és idén februárban, hamarabb fulladt ki, mint sokan gondolták.A dél-európai országokban két-három hónapig az állampapírhozamok csaknem 3 százalékra csökkentek, de az utóbbi egy hónapban ez a szint Spanyolországban újra 6 százalékra emelkedett. A deficitcsökkentéshez foggal-körömmel ragaszkodó holland kormány bukása után Európában erősen elkezdtek gondolkozni azon, hogy a megszorítás vagy a növekedés a helyes megoldás.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 07:00, vasárnap | Belföld

Tisztifőorvos: minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét

Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét - mondta az országos tisztifőorvos szombaton.

2021. Február 28. 06:00, vasárnap | Belföld

Szlávik: mindent meg kell tenni azért, hogy minél többen megkapják legalább az első oltást

Meredeken emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma és ezzel párhuzamosan nőni fog a kórházba kerülők, sőt az intenzív osztályokon kezeltek száma is

2021. Február 28. 05:00, vasárnap | Belföld

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosi szolgáltatók, amelyeket szabad- vagy munkaszüneti napon járványügyi feladat ellátására köteleztek - olvasható a kormány honlapján szombaton közzétett közleményből.

2021. Február 27. 17:16, szombat | Belföld

Mélypontra kerültek az albérletárak

Bár éves szinten még bő 10 százalékkal csökkent a januári KSH-ingatlan.com lakbérindex, havi szinten már alig változtak a bérleti díjak, ami pedig arra utal, hogy elérhették a mélypontot.