Városlista
2021. április 15, csütörtök - Tas, Anasztázia

Hírek

2011. November 16. 06:51, szerda | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Csaknem harminc gépkocsit tört fel – elfogták

Csaknem harminc gépkocsit tört fel – elfogták

Elfogtak a rendőrök Jánoshalmán egy helyi férfit, aki a gyanú szerint csaknem harminc esetben tört fel gépkocsikat az elmúlt hónapokban – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-vel

A tettes jellemzően főútvonalak mentén fekvő településeken, de az eddigi adatok szerint Bácsalmáson, valamint Kalocsa és Kiskőrös környékén is tulajdonított el értékeket – tette hozzá Mihályné Bornemisza Eleonóra. Tájékoztatása szerint a férfi a legtöbbször este vagy éjszaka, a gépkocsik oldalsó ablaküvegét betörve tulajdonította el az utastérben felejtett műszaki és használati eszközöket. Volt olyan eset is, amikor csak ki kellett nyitnia az őrizetlenül hagyott gépkocsi ajtaját, hogy hozzájuthasson a kiszemelt zsákmányhoz. Az ellopott tárgyakat ezután eladta. A gyanú szerint a férfi csaknem harminc esetben követett el ilyen bűncselekményt, a lopással 1,8 millió forint feletti, míg a rongálással további 600 ezer forintos kárt okozva a tulajdonosoknak – közölte a sajtószóvivő.

Mihályné Bornemisza Eleonóra kitért arra: a rendőrök több hónapos nyomozás után múlt pénteken, november 11-én, szervezett akció keretében csaptak le a 39 éves, helybeli férfira Jánoshalmán. Elfogták azt a vaskúti férfit is, aki a gyanú szerint orgazdaként működött közre a bűncselekményekben. A két férfi lakásán tartott házkutatások során a nyomozók megtaláltak és lefoglaltak több, feltehetőleg a korábbi autófeltörésekből származó műszaki eszközt, kisgépet és használati tárgyat. Előkerült az a mintegy 600 ezer forint értékű vadászoptika is, amelynek az eltűnéséről az elmúlt hét elején érkezett bejelentés a rendőrségre. A gyanúsítottak ellen elfogásuk után a Bajai Rendőrkapitányságon indult eljárás; mindketten beismerő vallomást tettek és szabadlábon várják az ügy további vizsgálatát – fűzte hozzá a sajtószóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 15. 14:04, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvert és lőszereket foglaltak le Nógrád megyében

Lőfegyvert és lőszereket foglaltak le a rendőrök a Nógrád megyei Ecsegen egy 56 éves férfi lakásán, az ügyben büntetőeljárás indult - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

2021. Április 15. 08:00, csütörtök | Kék hírek

Késsel próbáltak kirabolni egy pénzszállítót Kőbányán

Késsel próbáltak kirabolni egy pénzszállítót szerdán egy kőbányai bevásárlóközpontban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2021. Április 14. 11:14, szerda | Kék hírek

Késsel követelte a taxis telefonját és pénzét

Késsel fenyegette meg, majd pénzt és mobiltelefont követelt a taxistól.

2021. Április 13. 09:13, kedd | Kék hírek

Nemzetközi együttműködéssel fogtak el két keresett bűnözőt külföldön

Nemzetközi együttműködéssel fogtak el a rendőrök egy Magyarországon emberöléssel gyanúsított izraeli állampolgárt Izraelben és egy magyar körözési listán szereplő, rablásért elítélt nőt Ausztriában