Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Március 08. 14:03, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Csak piaci nyomásra lesz IMF-hitel?

Csak piaci nyomásra lesz IMF-hitel?

Továbbra is megy a találgatás a Magyarország és az IMF, valamint az unió közötti megállapodásról.

Mint ismert, a magyar kormány illetékesei többször úgy nyilatkoztak, rajtuk nem múlik az egyezség. Szó volt arról is, hogy már márciusban elkezdődhetnek a tárgyalások, amelyek április végén záródhatnak le. Az időpontokról szélsőséges vélemények is napvilágot láttak – írja a Magyar Hírlap.

Németh Dávid az ING vezető elemzője azt mondta, a kormánynak nem érdemes várnia, bár látszik, ha kisebb a piaci nyomás, kevésbé peregnek az események a megállapodás körül. Az elemző szerint: csökkenteni kell az ország finanszírozási költségeit. Jó pár hónapig elég lehet még az állam pénze, főként, ha ide számoljuk a Mol-részvények lehetséges értékesítését. Ebből több százmilliárd folyhat be, és számolni lehet még valamennyivel a magánnyugdíjpénztárak porfóliójából. Ezzel együtt Németh Dávid szerint rosszabb lehet a kormány alkupozíciója, ha minden tartalékát felégeti a tárgyalásokig. Londoni elemzők szerint a harmadik negyedévre tolódhat ki az új IMF/EU-program indulása a várhatóan többfordulós, időigényes tárgyalások miatt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 16:00, kedd | Belföld

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik, a vakcinák iránt egyre nő a lakosság bizalma és igénye - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

2021. Április 20. 12:07, kedd | Belföld

Féltékenységből szennyvízaknába fojtotta kistestvérét egy fiú

Vádat emeltek egy kamaszfiú ellen, mert féltékenységből szennyvízaknába fojtotta kétéves öccsét - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

2021. Április 20. 11:43, kedd | Belföld

A kiberbűnözők hamis oltási ajánlatokkal is csalnak

A kiberbűnözők hamis oltási ajánlatokkal próbálják kicsalni a gyanútlan internetezők személyes adatait, információit és pénzét, illetve alaptalan kijelentéseket terjesztenek az oltásokkal kapcsolatban

2021. Április 20. 09:40, kedd | Belföld

Megölte unokáját egy férfi Hajdúsámsonban

Késsel megölte unokáját egy férfi Hajdúsámsonban - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.