Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2012. Január 13. 06:54, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Csak az Antarktisz közepén nem lett melegebb

Csak az Antarktisz közepén nem lett melegebb

Nem emelkedett az átlaghőmérséklet az elmúlt harminc évben a Neumayer III antarktiszi német kutatóállomáson, de ez nem jellemző a globális klímaváltozásra.

Közölte csütörtökön a bremerhaveni Alfred Wegener Sark- és Tengerkutató Intézet.

Az Atka-öbölben fekvő kutatóállomáson mínusz 16 Celsius-fok az éves átlaghőmérséklet. Mínusz 14,3 fokkal 1996 volt a „legmelegebb” év a kutatóállomáson, míg a hidegrekordot mínusz 17,8 fokkal a 2000-es év tartja – mondta el Gert König-Langlo, az obszervatórium tudományos vezetője.

A meteorológus hangsúlyozta, hogy az átlaghőmérséklet stabilitása csak az Antarktisz közepére jellemző, az Antarktiszi-félszigeten például 3 Celsius-fokig terjedő felmelegedés ment végbe. Hasonló melegedés figyelhető meg az Északi-sarkvidéken is – mondta a tudós.

Mivel a kutatóállomáson immár 30 évre visszamenőleg rendelkezésre állnak teljes körű meteorológiai adatok, a Neumayer III hivatalosan is a Meteorológiai Világszervezet (WMO) klímamegfigyelő állomása lett.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 17:05, kedd | Belföld

Felfüggesztett börtönt kapott a hatéves fiát vezetni engedő férfi

Egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki végzésben a Kiskőrösi Járási Bíróság a hatéves fiát autót vezetni engedő férfire - közölte a Kecskeméti Törvényszék kedden az MTI-vel.

2020. Július 14. 11:18, kedd | Belföld

A Bonduelle visszahívott egy konzervet

A Bonduelle visszahívta a Bon Menu Curry 425 grammos fehérbab konzervét, az intézkedés kizárólag két időpont közötti gyártott tételeket érinti - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

2020. Július 14. 11:00, kedd | Belföld

Szexuálisan bántalmazta négy kisgyerekét egy nő és egy férfi

Őrizetbe vett a rendőrség egy nőt és egy férfit, akik négy kiskorú - a bűncselekmény idején 6, 4, 3 és 2 éves - gyermeküket szexuálisan bántalmazták Kerepesen

2020. Július 14. 10:17, kedd | Belföld

Tizeneggyel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Tizeneggyel, 4258-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.