Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 01. 18:31, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Borús, esős idő várható az első tavaszi héten

Borús, esős idő várható az első tavaszi héten

Borús, esős időre lehet számítani az első tavaszi héten. A hét elején helyenként akár 18 fok is lehet, a hét második felében inkább 10 fok körül alakulnak a maximumok, a leghidegebb órákban pedig még lehetnek mínuszok

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn inkább csak a keleti megyékben várható eső, zápor. A déli és keleti tájakon néhol zivatar is kialakulhat. A szél többfelé megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 3-8 fok lesz. Napközben többnyire 12-17 fokig melegszik a levegő, de északkeleten néhol csak 8-10 fok lehet.

Kedden országszerte esőre, záporra lehet számítani. A szél többfelé megerősödik. A minimumhőmérséklet általában 5 és 10 fok között várható, de északkeleten kissé hidegebb is lehet. A maximumhőmérséklet az Alpokalján 9, délkeleten ugyanakkor 17-18 fok körül alakul.

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég. A Dunántúl nyugati részén helyenként, keleti részén szórványosan, a Dunától keletre megszakításokkal várható eső, zápor. A szél nagy területen erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-9, a legmagasabb hőmérséklet 5-12 fok között valószínű.

Csütörtökön a Dunántúl nyugati részén néhol, keleti részén elszórtan, a Dunától keletre ismétlődően várható eső, zápor, a hegyekben havas eső, hó is lehet. A szél nagy területen erős marad. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4, napközben 3-10 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken keleten kevés, nyugaton több napsütés várható. Keleten is egyre kisebb területen valószínű eső, zápor. A légmozgás többfelé élénk vagy erős marad. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 5-11 fok között valószínű.

Szombaton legalább néhány órára kisüt a nap. Elszórtan várható kisebb eső, zápor. A szél helyenként még erős marad. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű.

Vasárnap napos idő várható, de helyenként előfordulhat záporeső. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, maximumhőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: borús, időjárás, tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.