Városlista
2020. október 1, csütörtök - Malvin

Hírek

2012. Március 19. 07:11, hétfő | Belföld
Forrás: STOP

Borulhat az összes horoszkóp?

Borulhat az összes horoszkóp?

Ilyesmi nem fordulhat elő, pusztán arról van szó, hogy a csillagászat eredményei az asztrológusok munkájában is változásokat hoznak. Van, amitől pontosabb horoszkópok készülnek, és van, amiket felesleges figyelni.

A Chiron például egy Kentaur, ami azt jelenti, hogy általában kisbolygóként viselkedik, de amikor napközelbe ér - ez esetében 8,4 csillagászati egységet, azaz valamivel több mint egy fényórát jelent - üstökösként kezd viselkedni. Ezért a csillagászok egyszerre tartják számon 2060-as kisbolygóként és 95P jelű üstökösként. A bolygó egyébként szabálytalan, de állandó pályán mozog, hol a Jupiter és a Szaturnusz, hol a Szaturnusz és az Uránusz között lelhetjük fel. Pályája két helyen is metszi a Szaturnuszét, de összeütközésüktől nem kell tartanunk. A kisbolygó-üstököst 1977-ben fedezte fel Charles Kowal.

A kentaur az asztrológusok figyelmét is felkeltette, ők a tizenegyedik bolygóként tartják számon - mint az köztudott, az asztrológia hagyománytiszteletből a Holdat is bolygóként emlegeti. Azok az asztrológusok, akik tudományként tekintenek a csillagok segítségével történő sorselemzésre, aktívan kutatják a Chiron ránk gyakorolt hatását. Természetesen minél több adat gyűlik össze, annál pontosabb képet kaphatnak. Van, aki hisz benne, van, aki szkeptikus, de az alaposan kidolgozott horoszkóp így is elég gyakran bejön - ezeket az eredményeket az asztrológusok pontosítani tudják azzal, hogy beillesztik a horoszkóp-készítés folyamatába a Chironról szerzett ismereteiket.

Vannak azonban olyan csillagászati eredmények, amelyek valóban nem kiegészítenék, hanem borítanák az asztrológia eddigi elképzeléseit. Ilyen az a megfigyelés, hogy a hagyományos tizenkét csillagképen kívül még kettőn - a Kígyótartón és a Ceten - is áthalad a Nap minden évben. Ezzel rengeteg horoszkóp megváltozna, de nem fog. Az asztrológusok ugyanis régen valóban a nap járása miatt osztották az eget - és ezzel az évet - tizenkét állatövi jegyre. A zoodiákus azonban ma már csak egy beosztás, ami bevált, de az ezoterikus tudomány gyakorlói szerint nincs értelme megváltoztatni. Legalábbis emiatt a két csillagjegy miatt, amelyek kavarodást ugyan okoznának, de annak, hogy a Nap áthalad rajtuk, asztrológiai szempontból gyakorlatilag nincs jelentősége.

A horoszkópok tehát nem borulnak, hanem egyre pontosabbak lesznek. Aki hisz bennük, és az asztrológiában, annak ez számít. Aki pedig nem, annak még egy lehetőség arra, hogy bizonyítékot véljen felfedezni a csillagjóslás eredményeinek cáfolására.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 01. 16:30, csütörtök | Belföld

Két kilométeren belül kétszer is bemérték

A szolnoki rendőrök összehangolt sebességmérést hajtottak végre a 4. számú főút Szolnokot elkerülő szakaszán szeptember 29-én, amelyben álló helyzetű és menetközben történő sebességmérést kombináltan végeztek.

2020. Október 01. 14:08, csütörtök | Belföld

395 900 forint volt a bruttó átlagkereset január-júliusban

Júliusban a bruttó átlagkereset 401 ezer 800 forint volt, 10,8 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A közfoglalkoztatottak nélkül számolva 10,9 százalékos emelkedéssel 413 ezer 360 forintra nőtt.

2020. Október 01. 11:54, csütörtök | Belföld

Egy hónappal meghosszabbodott a határzár

További egy hónappal meghosszabbította a határzárat a kormány október 1-jétől - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

2020. Október 01. 11:02, csütörtök | Belföld

Idén is lesz Szaunázók hétvégéje

A Magyar Fürdőszövetség idén is megszervezi a Szaunázók hétvégéjét: október 2-4. között tematikus szauna programokkal várják az érdeklődőket az ország fürdői - közölte a fürdőszövetség az MTI-vel.