Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. November 26. 10:01, kedd | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Börtönbüntetésre ítélték azt a nőt, aki engedély nélkül behatolt Trump countryklubjába

Börtönbüntetésre ítélték azt a nőt, aki engedély nélkül behatolt Trump countryklubjába

Hétfőn egy floridai szövetségi bíróság nyolc hónapig tartó börtönbüntetésre ítélte azt a nőt, aki idén tavasszal hamis személyi adatokkal, engedély nélkül behatolt Donald Trump amerikai elnök egyik countryklubjába.

A 33 éves, kínai állampolgárságú Ju Csing-jang azonban egy hét múlva már szabadulhat is a börtönből, mert egy hét híján nyolc hónapot töltött előzetes letartóztatásban. Szabadon bocsátását követően kitoloncolják az Egyesült Államokból.

Az üzletasszonyt az idén márciusban Trump Floridában lévő Mar-a-Lago nevű countryklubjába akart bemenni engedély nélkül. Az őt feltartóztató titkosszolgáknak hamis adatokat adott meg önmagáról és azt állította, hogy egy kínai-amerikai baráti társaság rendezvényére igyekszik. Ilyen rendezvény azonban nem volt Mar-a-Lagóban. Mivel négy mobiltelefont, számítógépet, külső adathordozót találtak nála, a szállodájában pedig a nyomozók sok készpénzre és további elektronikus eszközökre bukkantak, kémkedés gyanújával vették őrizetbe. Végül magánlaksértés és hamis adatok szolgáltatása miatt emeltek vádat ellene.

A tárgyaláson kiderült, hogy a vádlott 20 ezer dollárt fizetett egy férfinak - akit csak az internetről ismert - azért, hogy részt vehessen az állítólagos kínai-amerikai baráti esten. Az illető később üzenetet küldött neki, közölve, hogy a rendezvényt törölték, de Jang nyugodtan bemehet a countryklubba más rendezvényekre.

Ügyvédje, Kristy Militello szerint Jangnak az a "fantasztikus ötlete" támadt, hogy valamiféle közös üzleti vállalkozásba kezdhetne Donald Trumppal, vagy a családjával.

Roy Altman, a Fort Lauderdale-i szövetségi bíróság bírája a döntése indoklásában leszögezte: kormányzati területre engedély nélkül behatolni, kivált, ha az elnök is ott tartózkodik, "súlyos bűn".

Ju Csing-jang az idén március 28-án érkezett az Egyesült Államokba és két nappal később jelent meg a floridai countryklubban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.