Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Május 29. 12:36, péntek | Külföld
Forrás: http://idokjelei.hu/

Bill Gates szerint az emberiségre leselkedő legnagyobb veszély egy kiterjedt járvány, ami milliók életét követelheti

Bill Gates szerint az emberiségre leselkedő legnagyobb veszély egy kiterjedt járvány, ami milliók életét követelheti

Bill Gates nem aggódik egy atomháború veszélye, egy meteor becsapódás lehetősége vagy akár egy minden eddiginél pusztítóbb földrengés érkezése miatt, de azt gondolja, hogy semmit sem tanultunk a legújabb Ebola járványból.

„Az Ebola járvány egyértelművé tette számomra, hogy nem állunk készen egy komoly járvány kezelésére. Nem állunk készen egy olyan járványra, ami sokkal fertőzőbb és gyorsabban terjed, mint az Ebola,”

- nyilatkozta a milliárdos a Vox News-nak.

„Annak a valószínűsége, hogy az Ebolánál sokkal súlyosabb és kiterjedtebb járvány alakuljon ki még az én életemben, sokkal magasabb, véleményem szerint jóval 50% feletti, mint mondjuk egy nagy vulkánkitörésé, földrengésé vagy aszteroida becsapódásé,”

- véli Gates, aki 80 milliárdos vagyonának jelentős részt a globális egészségbe fektette, ami az ő olvasatában leginkább az oltásokat és a fogamzásgátlást jelenti.

„A XX. század halálozási ábráját elképzelve, valószínűleg mindenki azt mondja, hogy az I. Világháború idején egy jó nagy ugrást kellene látnunk rajta és igaza van, 25 millió ember halt meg a háborúban.

Azután mindenki azt mondaná, hogy a II. Világháború idején is kell lennie egy ugrásnak és lám valóban, 65 millió ember halt meg akkor, ami komoly ugrást jelent az ábrán.

Ugyanakkor ott van egy másik hatalmas, a II. Világháborúval egyenlő mértékű ugrás az I. Világháború után és mindenki azt kérdezi, hogy ez meg micsoda.”

Nem egyéb, mint a spanyolnátha, amibe igazából többen haltak bele, mint az éppen véget ért háborúba. Senki sem tudja, hogy honnan jött és pontosan mikor kezdődött.

„Azért hívják spanyolnáthának, mert a spanyol sajtó írt róla elsőként nyíltan, így ezen a néven vonult be a történelembe.”

Gates az interjú során kifejtette, hogy kétféle influenzavírus létezik: az, amelyik gyorsan terjed emberről emberre és az, amelyikbe nagyon sokan halnak bele.

„Ez a két tulajdonság egyetlen egyszer találkozott egyazon vírusban és ez okozta a történelem legnagyobb járványát, amibe a becslések szerint 65 millió ember halt bele.”

Gates szerint a nemzeteknek sokkal többet kellene költeni a megelőzésre, ahelyett, hogy a katonaságba pumpálnák a pénzt. Az Egyesült Államok védelmi kiadásai 560 milliárd dollárt tettek ki tavaly.

„Kevesebb, mint egymilliárd dollárt költenek évente egészségügyi megfigyelésre vagy a katonaság ilyen irányú kiképzése, hogy szükséghelyzetben segíteni tudjanak a logisztikával,”- mondja Gates.

Ismerve Bill Gates álláspontját a föld népességét és az oltásokat illetően, bolondság lenne figyelmen kívül hagyni szavait.

Ehelyett tegyük fel a kérdést, hogy mit tud Gates, amit mi nem?

Tudjuk például, hogy a kutatók megpróbálják életre kelteni a régi járványokat, elvileg azért, hogy általuk új oltásokat fejlesszenek ki. Tudjuk azt is, hogy a katonaság évtizedek óta próbál biológiai fegyvereket fejleszteni ezekből, így csak találgatni tudunk, hogy mi mindennel rendelkeznek már e téren.

Elképzelhető vajon, hogy a cél éppen egy bizonyos fajta oltásra való igény megteremtése? Akár annak kötelezővé tétele?

Egy Gates által finanszírozott csapat felállított egy modellt annak illusztrálására, hogy milyen hatással lenne egy modern spanyolnátha járvány a világra:


100. nap: 770 762 áldozat

118. nap: 3 342 117 áldozat

201. nap: 33 089 409 áldozat

Úgy gondolja, hogy egy ilyen vírus ma sokkal gyorsabban terjedne, mint ahogy 1918-ban történt.

A modern egészségügyi ellátás ellenére az utazás felgyorsulása miatt a betegség nagyon gyorsan elterjedne az egész világon és 50-szer annyi embert betegítene meg ugyanannyi idő alatt, mint 1918-ban.

„Manapság ha valaki azt mondja, hogy itt van az antitest, készítsünk belőle ellenanyagot, mégpedig gyorsan, az nagyon modern eljárásnak számít, de az Ebola járványból tanulva látom, hogy nem állunk készen egy komoly járvány kezelésére. … Ma ez jelenti a legnagyobb veszélyt számunkra, egy olyan veszélyt, ami 10 milliónál is több ember halálát okozhatja bármelyik évben.”

Időkjelei: Mindezek ellenére, figyelembe véve azt is, hogy a „mindenhol” felbukkanó járványok a végső idők egyik jelének számítanak, csodálatos tudni, hogy a szeretet Istene még „hajunk szálát is mind számon tartja” és a legnagyobb zűrzavar közepette is békét hagy szívünkben, a vihar után pedig egy olyan világgal vár ránk, ahol nem lesz többé betegség, halál vagy gyász. (Lásd: Lukács 21:11, Máté 10:29-30, János 14:27, Jelenések 21:4)

http://idokjelei.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.