Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Március 07. 23:16, szerda | Helyi
Forrás: Marduk

BICSKÉN MEG KELL TANULNI EGYÜTT ÉLNI

BICSKÉN MEG KELL TANULNI EGYÜTT ÉLNI

A Bicskei Csokonai Általános Iskola megtartotta a Szülői Munkaközösségi értekezletet. Az iskola összevonás óta eltel fél év. Ígéret volt rá, hogy összegzik a tapasztalatokat. Eljött az idő.

Hajdú Csilla a SZM. elnöke felolvasta a korábban megfogalmazott elvárásokat az integrációval kapcsolatban. Majd a szülők által előre összeállított és átadott két levél került felolvasásra. Ezután Bárányos József megkérdezte ki írta a leveleket. A válasz diszkrét kitérés volt.
Közben megfogalmazódott bennem, hogy milyen hozzá állás az, hogy nem vállalja fel valaki a véleményét, telekörmöl egy géppapírt és a háttérben pusmog . Egyébként is a 93 fő meghívott szülői munkaközösségi tagból csak 30 fő jött el. Ez érdektelenség, vagy mi?
Kedves anyuka felvetette, hogy válaszolják meg a korábban felvetett kérdéseket, majd kis idő múlva távozott.


Tessely Zoltán Polgármester vállalta fel a válasz adást. Elmondta: A folyamat, ami elindult jelentős változás volt az egész város életében. Amikor felállt a rendszer nem gondolták, hogy tökéletes lesz az adott paraméterek mellett. A feltételek megteremtése nem volt kis költség. Bicskei vállalkozó kivitelezte. Harmincmillió beruházás volt a digitális táblákkal együtt. Ehhez a tornatermi felújítás 10 milliója még hozzá jött. Összefogással készült Prohászka utcai épületben a két játszótér, a 2.sz Csokonai alapítvány az 1.sz közalapítvány a szülői munkaközösség és a Gyök valamint önkormányzat összefogásával 2 millióért. Külön köszönetet mondott a támogatóknak és a kivitelezést szervezőknek. Majd további kérdések megválaszolására tért ki.

Az utána szóló Bárányos József Iskola igazgató szintén megválaszolta saját szemszögébőlugyan azon kérdéseket. A válaszokon kívül, a leglényegesebb ami elhangzott tőle: MEG KELL TANULNI EGYÜTT ÉLNI a problémákat nem egy nemzetiség vagy rassz okozza hanem az összes tanulóból, összes lakosságból, a PROBLÉMÁS egyedek. Jogszabályi megoldás nincs. Elgondolkodtató mit tehetünk ?

Összegzésként Tessely Zoltán a következő intézkedésekre tett ígéretet
1. Prohászka utcai közúti átkelőnél zebránál a forgalom biztonság megteremtése, a sebesség korlátozás betartásának megkövetelése. Kapcsolat felvétel a rendőrkapitánysággal. is.
2. Az uszodában állítólag, volt olyan, hogy a társadalmi munkában segítő kísérő szülőktől 200ft látogató belépő díjat szedtek. Ami senki szerint nem jogos tisztázására határozott ígéret hangzott el.
3. Az étkezi befizetéseket csak személyesen, és csak egy napon lehet ma megtenni. Életszerű,nem?
A jogszabályi változásból adódóan önálló lesz az iskola, adószámmal bankszámlaszámmal és megnyílik a lehetőség a banki utalásra. kb. 1 hónap
4. A kapcsolattartás . Igen Csúzlival a zsebében járt az iskola igazgatónk saját bevallása szerint diák korában, amihez képest a gyerekeink intelligens telefonokkal játszanak. A XXI. században képtelenek vagyunk intelligensen gyorsan e-mailen keresztül kommunikálni a szülőkkel egymással. Tehát ennek megoldására is született ígéret.

Továbbá elhangzott,ezután is mondják el a véleményüket a szülők. A gyerekek és a szakmai munka javítása érdekében.valamint, hogy az önkormányzatnak is legyen információja.

Néhány dolog szöget ütött a fejemben,.Az egyik hogy őszintén elmondták-e a szülők a véleményüket aggályaikat a nyíltan felszólalókon kívül.

Volt a városnak olyan időszaka is, amikor semmiféle koncepcióval nem rendelkezett. Most van koncepció.A koncepcióból következően nem volt az oktatás területén visszaesés. Nyílván magasak az igények. Mi tesznek a szülők a jövőben?Mi az amivel elégedettek a szülők, a város polgárai?


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.