Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Március 03. 04:42, csütörtök | Helyi

BICSKE Szülői Munkaközösség levele Tessely Zoltán Polgármester Úrhoz.

BICSKE Szülői Munkaközösség levele Tessely Zoltán Polgármester Úrhoz.

A Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola Szülői Munkaközösségének levele Tessely Zoltán Polgármester Úrhoz.

Miért is kényszerültünk arra, hogy levelet írjunk Önnek ?

Bicske város egyik internetes lapjáról értesült a közvéle

Tisztelt Tessely Zoltán Polgármester Úr !

Miért is kényszerültünk arra, hogy levelet írjunk Önnek ?

Bicske város egyik internetes lapjáról értesült a közvélemény arról, hogy változások lesznek a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola intézményeiben.

Több szülő aggodalmának adott hangot a kialakult helyzet miatt.

Megkerestük Bárányos József iskolaigazgató urat, hogy tájékoztatást kérjünk a kialakult helyzetről. A megbeszélésen az a 8 fő vett részt, akik megkeresték a szülői munkaközösség vezetőjét, hogy tájékoztatást szeretnének kérni.

Igazgató úr 2 napon belül fogadott bennünket, ahol az alábbiakat ismertette:

- szükség van az átszervezésre a szegregáció miatti kialakult törvénytelen helyzet megszüntetésére

- vázolta a kidolgozás alatt álló változatokat

- a www.bicske.info oldalán megadja elérhetőségeit, ahol mindenki megkeresheti, személyesen beszélhet vele, levelet lehet írni neki, amire válaszolni fog

- amíg nincs kialakult álláspont azzal kapcsolatban, hogy hogyan fog tovább működni az iskola, nem látja értelmét a nagy szülői értekezletnek.

Többen arra gondoltunk, hogy elvárásaink közlésével mi, szülők is próbáljuk segíteni munkájukat, valamint az iskolát fenntartó Bicske Város Önkormányzata felé jelezzük, hogy hogyan tudjuk elképzelni gyermekeink oktatását, iskolai tartózkodásuk alatti felügyeletüket, szellemi, testi, lelki fejlődésük biztosítását.

Ennek érdekében az iskola minden osztályában működő szülői munkaközösség vezetőjének levelet írtam, amiben kértem, hogy fogalmazzák meg elvárásaikat, elképzeléseiket a fentiekkel kapcsolatban.

Összefoglalva ismertetném az azokban foglaltakat.

Tapasztalataink, ismereteink és a jogszabályok áttanulmányozása után meggyőződésünk, hogy szegregációs probléma az általános iskolai oktatás területén nem alakult ki Bicskén.

Az írásban és szóban jelzett szülői vélemények összegzéseképpen a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola legoptimálisabb és leghatékonyabb működése érdekében az alábbiakat tartjuk szükségesnek:

A megfogalmazott elvárások két fő témakör köré csoportosíthatóak.

BIZTONSÁG

Az iskola állapotának, az iskola felszereltségének olyan szintű javítása, hogy az a tanulók és a pedagógusok mindennapjait biztonságosan és komfortosan szolgálja. (Elektromos hálózat, tantermek, udvar, illemhelyek állapota)

Gyermekeink biztonsága érdekében iskolán belül több ügyeletes tanár legyen a tanítás előtt és a szünetekben, - természetesen a gyerekek közelében - és megfontolandónak tartjuk felső tagozatos tanulók bevonását is az ügyeleti feladatok ellátásába.

Épületen kívül rendőri jelenlét biztosítása tanítás kezdete és vége előtt, valamint a jelentősebb rendezvények idején. (Korábban szó volt róla, hogy vannak iskolarendőrök.)

Iskola napközbeni zárva tartása.

Az iskolai rendet és fegyelmet megsértő tanulókkal szemben határozott és egységes fellépést várunk el, kihasználva a Közoktatási Törvényben biztosított azon lehetőséget, hogy a kötelezettségeit vétkesen és súlyosan megsértő tanulót fegyelmi eljárás alapján felelősségre lehet vonni. Akár a helyi szabályozási környezet ilyen irányú változtatásának eszközével is.

A gyermekvédelmi felelős ismerje és tárja fel azokat a problémákat is, amelyek a tanulók egymás közötti viselkedését jellemzik, kezdeményezzen intézkedéseket, ha ezek a problémák a tanulók testi és lelki fejlődését sértik.

A Családsegítő és Gyermekvédelmi Szolgálat, az önkormányzat Szociális Irodájának és Gyámhivatalának szakemberei egy-egy komolyabb eset, problémásabb család kapcsán tartsanak megbeszéléseket az iskola vezetésével, gyermekvédelmi felelősével, osztályfőnökökkel közösen, és mindenki a saját lehetőségei szerint, de együtt dolgozzanak a megoldásokon.

OKTATÁS

Fontosnak tartjuk, hogy a tehetséggondozás legalább olyan fontos legyen, mint a felzárkóztatás!

Elvárás, hogy az oktatás színvonala legalább a jelenlegi szinten maradjon, de leginkább törekedni kell annak további emelésére, ennek fedezete biztosított legyen az éves önkormányzati költségvetésben.

Az épületek garantáltan önkormányzati tulajdonban maradjanak, inkább a környező kistelepülések gyermekei jöjjenek Bicskére tanulni, mint hogy mi kényszerüljünk gyermekeink utaztatására. A jelenleg kialakult helyzetben sok szülő fejében megfordult annak a gondolata, hogy a gyerekeket más iskolába vigye. Bizton állíthatjuk azonban, hogy nem kell, hogy ez legyen a megoldás.

Tisztelt Polgármester Úr!

A minőségi oktatás és nevelés megvalósítása érdekében az általunk megfogalmazottakat kérjük érvényesíteni, arra a mindenkori éves költségvetésben megfelelő fedezetet biztosítani.

Fent megfogalmazott elvárásaink minden egyéb esetleg tervezett további intézkedéstől függetlenek, azok megvalósítását várjuk és kérjük az iskola vezetésétől és a fenntartó önkormányzattól.

A törvényben biztosított véleményezési jogunkkal a jövőben is élni kívánunk, a tervezés és döntéshozatal közötti időszakban, úgy, hogy érdemben együttműködve tehessünk a számunkra legfontosabbakért, gyermekeinkért.

Bicske, 2011. március 1.

A Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola Szülői Munkaközössége nevében:

Hajdu Csilla

SZM elnök

Erről értesülnek:

Dr. Bondar Klára Jegyző Asszony

Sulyokné Guba Judit Bizottsági Elnök Asszony

Bárányos József Iskolaigazgató Úr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.