Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2011. Március 10. 06:19, csütörtök | Helyi
Forrás: BKTV

BICSKE Búcsúztató (nagyon) zártkörben

BICSKE Búcsúztató (nagyon) zártkörben

Vakanné Petrovics Ildikó volt aljegyző búcsúztatása a legutóbbi testületi ülésen, zárt körben zajlott. Oly annyira zárt volt a kör, hogy bár az ülésre meghívója volt, az ülésterembe be se hívták.

Búcsúztató (nagyon) zártkörben 2011.03.09. 12:13:35

Vakanné Petrovics Ildikó volt aljegyző búcsúztatása a legutóbbi testületi ülésen, zárt körben zajlott. Oly annyira zárt volt a kör, hogy bár az ülésre meghívója volt, az ülésterembe be se hívták. A testület az aljegyző felmondását tudomásul vevő döntéséről, a nagyon zárt ülést követően a „váróteremben” tájékoztatta Vakánnét a polgármester. Azóta már újra dolgozik. Nem Bicskén, de továbbra is a közigazgatásban. Kérésére a helység nevét illetve beosztását nem írom le.

Az alábbiakban Vakánné Petrovics Ildikó, volt bicskei aljegyző elköszönő levele olvasható:

„Sokat tépelődtem, vajon írjak–e néhány gondolatot annak apropóján, hogy a tegnapi nappal (március 7-én) megszűnt Bicske Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatalával fennálló közszolgálati jogviszonyom, ami egyben azt is jelenti, hogy aljegyző sem vagyok már.

Az önkormányzattól közös megegyezéssel távoztam, persze, voltak, akik segítő jobbot nyújtottak e döntés meghozatalához. Őszintén sajnálom, hogy így alakult, hiszen mindig igyekeztem szakmai tudásom legjavával szolgálni a város, az önkormányzat és a hivatal érdekeit. Nem állítom természetesen, hogy soha nem hibáztam, hiszen ilyen ember nem létezik. Sőt! Nem is aljegyzőként láttam meg a napvilágot, tehát folyamatosan tanultam az évek során, többek között a munkatársaimtól. Hittem – és ma is hiszem, - hogy a köz szolgálatában végzett tisztességes munka, emberi helytállás olyan értéket képvisel, ami hosszú távú érdekeket szolgál.

A hivataltól és a beosztásomtól ugyan elköszöntem, a szó klasszikus értelmében búcsúzni mégsem akarok, hiszen Bicskén élek a családommal közel 25 éve, és ez valószínűleg így is marad. Nagyon sokan megkerestek egy–egy jó szóval, bátorítással, és ez nagyon sok erőt ad a folytatáshoz, a mindennapjaimhoz.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki jó szívvel közelített hozzám, aki a nehéz napokban mellettem állt. Hivatásom gyakorlása során mindig arra próbáltam törekedni, hogy azt ügyfeleink, a képviselő-testület és természetesen a hivatali apparátus egyre nagyobb megelégedésére tegyem. Tudom, ez nem mindig sikerült, de egy biztos, tetteimet mindig csak jó szándék vezérelte..

A jövőmért őszintén aggódóknak üzenem, van még olyan munkahely, ahol talán kamatoztathatom a szakmai tudásom, és bár ma még fáj, hogy mindezt már nem Bicskén és Bicskéért tehetem, de az életben mindig előre kell tekinteni.

Kedves bicskeiek! Tisztelt egykori, mai és leendő ügyfelek!

Tiszta szívemből kívánom, hogy olyan aljegyző kerüljön kiválasztásra, akit a feladat ellátására szakmai és emberi értékei alkalmassá tesznek, hiszen ez szolgálhatja az ügyfelek, a Képviselő-testület és a hivatal érdekeit egyaránt. Egy dologban biztos vagyok, amikor betérnek ügyet intézni a hivatal bármelyik irodájába, ügyük bárhogy is alakuljon, a hivatal munkatársai tudásuk legjavát igyekeznek adni, akkor is, ha Önök ezt nem mindig érzik így.


Tudom, minden csoda három napig tart, mégis kérem, tartsanak meg jó emlékezetükben, ahogyan én is arra törekszem, hogy csak a szép emlékeket tároljam el. Köszönöm, ha elolvasták levelem, és engedjék meg, hogy az Újszövetség aranyszabályával búcsúzzam mindenkinek (de különösen vezetői székben ülőknek) ajánlva e nemes gondolatot:

„Amit akartok azért, hogy az emberek tiveletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal.”

Vakánné Petrovics Ildikó (volt aljegyző)”

Azóta már a bicske.hu honlapon olvasható is az aljegyzői pályázati kiírás. Prejudikálási szándék nélkül jut eszembe egy régen Bicskén élő ember utcán hirdetett, rövid következtetése: "nem baj ha nem ért hozzá, lényeg, hogy elkötelezett legyen". Nem jut eszembe, mikor is hallottam utóljára ezt a kontraszelektív kiválasztási szempontot. Az utóbbi idők tapasztalata alapján én hozzátenném: előnyt élvez ha nem bicskei az illető.

bktvweb – Dancsi Gyula

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 27. 06:00, péntek | Helyi

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Március 29. 15:33, vasárnap | Belföld

Katonák is segítik a kijárási korlátozás betartását

A rendőrséggel együttműködve a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központ katonái segítik a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás betartatását reggel 8 órától - írta a honvedelem.hu szombat este.

2020. Március 29. 14:00, vasárnap | Életmód

A népesség közel egyötöde különösen veszélyeztetett koronavírus szempontjából

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon

2020. Március 29. 13:09, vasárnap | Belföld

A rendkívüli jogrend meghosszabbításáról dönt a parlament

Az Országgyűlés hétfőn meghosszabbíthatja azoknak a rendkívüli intézkedéseknek a hatályát, amelyeket a kormány vezetett be a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében és lehetővé teheti,