Városlista
2020. július 10, péntek - Amália

Hírek

2013. Május 27. 11:33, hétfő | Helyi
Forrás: http://bicske.blog.hu/

Bicske gyertyát gyújt a két magyar hegymászó emlékére

Bicske gyertyát gyújt a két magyar hegymászó emlékére

Június 8-án este tíz óra tájban, a Bicskedély Bicske Day alkalmából tartott kiváló koncert után gyújthatjuk meg a szeretet és emlékezés lángjait a Batthyány-kastély főépülete mellett, a park fáinak takarásában álló kopjafánál.

Várunk mindenkit ezen az estén, akik velünk együtt méltósággal szeretnének megemlékezni Erőss Zsolt és Kiss Péter hegymászókról.

Erőss Zsolt, a legnagyobb magyar hegymászó kétszer is járt Bicskén. Először a Vajda János Gimnázium tanulóinak tartott előadást. Másodszor a bicskei civilek által létrehozott Önzetlenség napján nyújtott baráti, segítő kezet fiatal, bicskei sorstársának. Azon a szeptemberi napon a legtöbb időt a kastélyban és parkjában töltötte.

Gyertyát, mécsest és gyufát hozzunk magukkal.

ia

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 05:00, péntek | Belföld

A fertőzések megelőzésére változatlanul oda kell figyelni

A koronavírus-fertőzések megelőzésére ma is oda kell figyelni, hiszen a szomszédos országokban ismét több a megbetegedés - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

2020. Július 10. 05:00, péntek | Külföld

Csehország felkészült a járvány esetleges második hullámára

Csehország megfelelő mennyiségű, hat hétre elegendő védőeszközökkel rendelkezik arra az esetre, ha kitörne a koronavírus-járvány második hulláma - jelentette be Jan Hamácek belügyminiszter csütörtökön.

2020. Július 09. 18:12, csütörtök | Külföld

Gyilkosságok megszervezésének gyanújával őrizetbe vették a habarovszki kormányzót

Másfél évtizeddel ezelőtti gyilkosságok megszervezése és gyilkossági kísérlet gyanúja miatt őrizetbe vették csütörtökön Szergej Furgalt, az orosz távol-keleti Habarovszki terület kormányzóját.

2020. Július 09. 17:09, csütörtök | Életmód

A koronavírus-fertőzés kezelésében alkalmazható hatóanyagot azonosítottak pécsi és osztrák kutatók

Pécsi és osztrák kutatók együttműködésével olyan - jelenleg allergia elleni orrsprayben található - hatóanyagot azonosítottak, ami a későbbiekben a koronavírus-fertőzés kezelésében lehetséges gyógyszerként alkalmazható