Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 19. 18:29, vasárnap | Helyi
Forrás: infobicske,szerző:Hné Hajni

Bezárt a melegedő!

Bezárt a melegedő!

A Melegedő kapui az Ady Endre utcában, bezártak a rászorulók előtt február 17.-ével.

Két hétre volt ez a lehetőség meghirdetve. Mi utánajártunk, ez egy hirtelen lépés volt, vagy a tapasztalatok alapján született döntés a bezárásról? Eddig hirdették, és ezért nincs tovább?

Pénteken, nem sokkal három óra előtt, az épületben tartózkodó ügyeletes kollegák elmondták, ma bezárnak. A Melegedő maximálisan kihasznált volt. Minden nap 4-5 ember fordult hozzájuk. Érkezésemkor egy hajléktalan teázott az előtérben.

A képviselőtestület egy tagját, és a Kapcsolat Központ vezetőjét is megkérdeztem, akik a bezárásról tájékoztattak.

Felkerestem Ságiné Babi nénit is, a Bicskei Római Katolikus Egyházközség Karitász szervezetének vezetőjét. Meg tudtam, ők még úgy döntöttek, február 24.-ig 9-11 óráig, az irodájukban várják azt a pár hajléktalant(4-5 fő), akik két hétig a melegedőben is voltak. Jövő hétre az időjárásjelzések, már enyhülést, és napi pluszokat mondanak. Azért addig.

Így kell önkéntesen és önzetlenül segíteni.


-Még egy hét. Az a pár ember megtalál minket itt. - hangsúlyozta Babika.


Tatabányán is van melegedő, de az idényre szól, ezt vajon itt nem lehetne megcsinálni? Szívesen várnám az Önkormányzat véleményét, esetleg gondoltak-e egy ilyen lehetőségre hosszú távon, mondjuk jövő évtől?

Katolikus Templomunk Karitászos munkatársai a következő címre várják az említett hajléktalanokat (pl. Bogyót, aki mindig mosolyog):
Bicske, 2060.Hösök tere.1.
Aki támogatná a segítésben a szervezetet, várják a felajánlásokat is ugyanerre a címre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak