Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Február 02. 12:31, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bevásároltak a forintból?

Bevásároltak a forintból?

Rég nem láttunk már 300 alatti forint árfolyamot. Ma reggelre már 289 forint alatt is volt az euróval szembeni jegyzés, innen azonban visszapattant 290-re.

Vannak, akik a nemzetközi piacok szárnyalásának tudják be a forinterősödést, vannak, akik a korábban közölt adatoknak tudják be, és olyanok is akadnak, akik a közös európai banki lépéseknek tudják be a jobb piaci hangulatot, ami a forint erősödést okozta.

Teljesen egybitessé váltak az amerikai és az európai piacok az elmúlt két hétben, bár az igen/nem kontextusban alig láttunk olyan hírt, ami a nemet, azaz a lemorzsolódást eredményezte volna. A gyorsjelentések erősen vegyes képet mutatnak a tengerentúlon, az európai szezon pedig majd csak most indul be. Az Equilor elemzői szerint a piaci mozgások leginkább annak köszönhetők, hogy a FED múlt héten rányomta bélyegét az alacsony kamatokra és a kedvező tőkepiaci környezetre, de az EKB háza tájáról is a szirének hangját lehet hallani.Ne feledjük, hogy február 29-én lesz a következő EKB-tender, amikor a bankok számára jelentősen enyhítenek a fedezeti feltételeken, azaz lassan már a sztaniolpapírért cserébe is lehet kapni 3 éves futamidejű hiteleket. Egy ilyen környezetben gyakorlatilag arbitrázsnak tűnik a vásárlás a tőzsdéken, amíg 1 százalékon lehet finanszírozni az EKB-tól felvett hiteleket.

Egyes elemzők szerint a forint erősödés mögött nagy piaci szereplők állhatnak, de arról nincs hír, hogy ki kezdhetett intenzív forintvásárlásba. Közben a svájci frank rövid időre a 240 forintos lélektani határt is áttörte ma reggel, az követően, hogy egy napja 244,70 forint közelében indult a kereskedés.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: euró, forint, svájci frank

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.