Városlista
2021. április 15, csütörtök - Tas, Anasztázia

Hírek

2020. Május 07. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Belgiumban egyre kevesebben kerülnek kórházba

Belgiumban egyre kevesebben kerülnek kórházba

Belgiumban egy hete tartósan csökkent a Covid-19-fertőzéssel kórházba utaltak száma, és valószínűleg ez a tendencia folytatódik az elkövetkező napokban, sőt hetekben is

- nyilatkozta a helyi sajtónak Steven Van Gucht a belga közegészségügyi szolgálat szóvivője. Jelenleg közel 3000 a kórházi fekvőbetegek száma, 646-an intenzív ellátásban részesülnek.

Az országban további 272 fertőzöttet azonosítottak 24 óra leforgása alatt, ez a szám csak kevéssel magasabb a hétfői, illetve a keddi adatnál. A 11,5 milliós országban több mint 50 ezer a regisztrált fertőzöttek száma, ebbe beletartoznak a gyógyultak, illetve a halottak is. A halottak száma 8335, az elmúlt 24 órában a járvány 111 halottat követelt.

A kormány még a nap folyamán dönt a korlátozó intézkedések további enyhítéséről.

Hollandiában csökkent a járvány okozta halálesetek száma. A legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 órában 36-an hunytak el, ami majdnem a felével kevesebb az előző napok hasonló adatainál. Az azonosított esetek száma is több mint százzal volt kevesebb, mint a megelőző két napban. A 17, 5 milliós lélekszámú országban eddig 5204-en haltak bele a Covid-19-vírusfertőzésbe.

Luxemburgban szerdán nem érkezett hír sem újabb fertőzöttről, sem halálesetről. A luxemburgi állami központi hivatal szerdai jelentésében úgy fogalmazott, hogy a koronavírus-járvány nem gyakorolt jelentős hatást az ország átlagos halálozási rátájára.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 15. 18:02, csütörtök | Külföld

Tovább enyhítenek a korlátozásokon Szlovéniában

Szlovéniában tovább enyhítenek a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére hozott korlátozásokon, nyolc régióban a tizenkettőből hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek kerthelyiségei és teraszai

2021. Április 15. 15:05, csütörtök | Külföld

Spanyolország fenntartja, hogy augusztus végére 70 százalékos lesz az átoltottság

Spanyolország továbbra is fenntartja célkitűzését, hogy augusztus végére eléri a 70 százalékot a lakosság koronavírus elleni átoltottsága

2021. Április 15. 12:04, csütörtök | Külföld

Az amerikai csapatok szeptember 11-ig kivonulnak Afganisztánból

Kivonulnak Afganisztánból az amerikai csapatok a New York- i terrortámadás huszadik évfordulójáig, szeptember 11-ig - jelentette be szerdán Joe Biden amerikai elnök a Fehér Ház Roosevelt-termében elmondott beszédében.

2021. Április 15. 09:56, csütörtök | Külföld

Fél tonna kokaint foglalt le a rendőrség Horvátországban

A horvát rendőrség 575 kiló kokaint foglalt le a Neretva torkolata előtt fekvő plocei kikötőben, egy Dél-Amerikából érkezett banánszállítmányt tartalmazó konténerben -közölte szerdán a Dubrovnik-Neretva megyei rendőrség.