Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Július 20. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: orientpress

Befolyásolta a piacokat az újabb devizahitel mentés híre

Befolyásolta a piacokat az újabb devizahitel mentés híre

Tovább szakadt a magyar tőzsde, annak ellenére, hogy a nemzetközi piacokon jó volt a hangulat. A Bux több mint 2 százalékos eséssel zárt, a zuhanás élén pedig az OTP állt, a bankpapír zárásra 5 százalékkal szakadt be, összességében két nap alatt majdnem 9 százalékot zuhant az OTP papírja. A forint gyengülése annyira nem számottevő, mint a tőzsdéé. A forint 295 fölé gyengült az euróval szemben.

A kormány általános érvénnyel rendezni szeretné a devizahitelek helyzetét - ezt közölte a miniszterelnök-helyettes, az azonban továbbra sem derült ki, hogy pontosan hogyan segítenének a devizahiteleseknek.A kormány jövő héten szerdán tárgyal a szerződések átírásának lehetőségéről. Most azt vizsgálják, hogy a szerződéskötéskor fennállt körülmények alapvető megváltozásába beleszámíthat-e az árfolyam-különbözet váratlan megugrása.

Az MKB Befektetési Alapkezelő befektetési igazgatója azt mondta a Gazdasági Rádiónak, hogy szerinte olyan megoldás nem lenne reális, ami minden devizahitelest segítene. Daróczi Andor nem számít arra, hogy a korábbi végtörlesztéshez hasonlót vezetnének be.

Az akció pénzbe kerül majd a bankoknak, az államnak és minden bizonnyal nekünk is és tekintve, hogy az állam pénzét is mi adjuk, így nyilván mindenkit érintenek majd az intézkedések.

Közben a Magyar Nemzet azt írja, hogy a bankok által is ismert újabb adóssegítő program egyelőre csak körvonalakban létezik, de az ígéretek szerint az őszi ülésszakban már dönthet róla az Országgyűlés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;